Skip to main content
Tapasbox | Spaanse klassiekers
Tapasbox | Spaanse klassiekers

Tapasbox | Spaanse klassiekers

4 personen | 6 tapas-recepten, manchego en serranoham

Lekker tafelen doe je met onze nieuwe Tapasbox! Van Andalusië tot Baskenland, van deze Spaanse klassiekers wordt iedereen blij. Knoflookgarnalen, gehaktballetjes in tomatensaus, patatas bravas en tortilla op Spaanse wijze - vul de tafel met tapas om samen te delen.

Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Rogge
Ei
Mosterd
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

6 stuk(s)

Knoflookteen

3 stuk(s)

Tomaat

8 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Spaanse kruiden

390 gram

Passata

75 gram

Aioli

125 gram

Kastanjechampignons

20 gram

Verse bladpeterselie

1 stuk(s)

Rode peper

80 gram

Serranoham

260 gram

Grote scampi's

900 gram

Aardappelblokjes

160 gram

Manchego

50 gram

Chorizoblokjes

1 stuk(s)

Ui

50 gram

Geraspte oude Goudse kaas

75 gram

Feta

4 stuk(s)

Ei

3 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

6 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

[Plantaardige] melk

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kcal)2710 kcal
Energie (kJ)11338 kJ
Vetten168.6 g
waarvan verzadigd59.9 g
Koolhydraten158.6 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels20.6 g
Eiwitten129.8 g
Zout10.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Hapjespan
Koekenpan
Grote kom
Steelpan

Instructies

Patatas bravas
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom 2/3 van de aardappelblokjes met 1 el olijfolie en 1/2 zakje gerookt paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 35 minuten in de oven.
Tortilla
2
  • Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de overige aardappelblokjes toe en bak in 8 - 10 minuten goudbruin. Voeg na 5 minuten de chorizoblokjes toe.
  • Verbrokkel de feta en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd 1 tomaat in blokjes. 
  • Kluts de eieren in een kom. Voeg de ui, tomaat, geraspte oude kaas, feta en een scheutje melk toe. Meng door elkaar en breng goed op smaak met peper en zout. 
  • Vet een ovenschaal in met 1/2 el olijfolie. Leg de aardappelblokjes in de ovenschaal en giet het ei-mengsel eroverheen. Bak de tortilla 25 - 35 minuten in de oven. 
Gambas y champiñones al ajillo
3
  • Pers 4 knoflooktenen. Snijd de peterselie fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
  • Snijd de champignons in kwarten, voeg toe aan een kom en meng met 2 el olijfolie en de helft van de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de champignons toe aan een ovenschaal. Bak 20 - 25 minuten in de oven. 
  • Voeg de garnalen toe aan een kom en meng met 1 el olijfolie, de overige knoflook en rode peper. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Roerbak de garnalen 3 - 5 minuten. 
  • Serveer de champignons en garnalen in aparte serveerschalen. Garneer met de peterselie. 
Albondigas
4
  • Pers 1 knoflookteen. Verhit 1/2 el olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 minuut. 
  • Verlaag het vuur en voeg de passata toe aan de steelpan. Voeg 1/2 zakje paprikapoeder toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus. 
  • Verhit 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 4 - 5 minuten rondom bruin. 
  • Voeg de tomatensaus toe en laat 4 - 5 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout en serveer de gehaktballetjes in een grote kom. 
Pan con tomate
5
  • Snijd de baguettes open en besprenkel met 1 el extra vierge olijfolie. Bak 8 - 10 in de oven.
  • Pel 1 knoflookteen. Snijd de tomaten heel fijn.
  • Haal de baguettes uit de oven. Smeer de gesneden kant van de baguette in met knoflook. Verdeel de tomaat erover.
  • Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
6
  • Presenteer alle 6 de tapas op aparte serveerschalen of in meedere kleine schaaltjes.
  • Serveer de aioli bij de patatas bravas.
  • Maak de tafel compleet met de manchego en serranoham.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen