Skip to main content
Bakbox | Opgerolde carrotcake
Bakbox | Opgerolde carrotcake

Bakbox | Opgerolde carrotcake

+/- 8 sneetjes | met roomkaas, walnoten en appelsienrasp

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Ontdek een oude klassieker in een nieuwe vorm: de opgerolde carrotcake. Gevuld met heerlijk luchtige roomkaas en feestelijk versierd met walnootjes en sinaasappelrasp. Een echte eye-catcher!

Labels:
Recept
Allergenen:
Hvede
Egg
Milk
Walnüsse

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

100 gram

Tarwebloem

(Bevat: Hvede Kan bevatten: Glutenhaltiges Getreide)

3 stuk(s)

Ei

(Bevat: Egg)

3 stuk(s)

Wortel

2 tl

Gemalen kaneel

150 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten: Glutenhaltiges Getreide)

½ zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat: Hvede Kan bevatten: Uova, Glutenhaltiges Getreide, Lupine, Latte, Soja)

100 gram

Roomkaas

(Bevat: Milk)

200 ml

Room

(Bevat: Milk)

1 stuk(s)

Handsinaasappel

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Walnüsse Kan bevatten: Erdnüsse, Schalenfrüchte, Sesamsamen)

1 snufje

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

½ tl

Zout

45 ml

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)1405 kcal
Energie (kJ)5880 kJ
Vetten82.7 g
waarvan verzadigd28.8 g
Koolhydraten133.8 g
waarvan suikers94.1 g
Vezels8.1 g
Eiwitten28.1 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Rasp
Theedoek
Bakplaat met bakpapier
Hoge kom
Koekenpan
Mixer
Mixer

Instructies

Beslag maken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch). Rasp de hele appelsienschil met een fijne rasp en de wortels met een grove rasp.
  • Meng in een kom de bloem, kaneel, het bakpoeder en het zout. Rasp 1 mespuntje van de nootmuskaat en voeg toe.
  • Klop in een grote kom 130 g kristalsuiker en de eieren tot een luchtige massa. Voeg de wortel, zonnebloemolie en 2/3 van de appelsienrasp toe aan de grote kom. Meng alles kort door elkaar.
  • Schep vervolgens met een spatel voorzichtig het bloemmengsel erdoor. 
Cake bakken
2
  • Stort het beslag op een bakplaat met bakpapier en vorm een rechthoek van ongeveer 30 x 35 cm. Bak 10 - 13 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven en leg de warme cake, inclusief bakpapier, op een koude, vochtige afwasdoek (zie Tip).
  • Leg een tweede stuk bakpapier op de cake en rol de cake op. Leg de opgerolde cake in de koelkast om af te koelen.

Tip: Maak de afwasdoek niet te nat, zodat er geen water op de cake komt.

Vulling maken
3
  • Klop de roomkaas met een mixer los in een kom. Voeg 20 g suiker toe en meng goed. 
  • Voeg, terwijl de mixer op de laagste stand staat, de room beetje bij beetje toe.
  • Klop tot er stevige pieken ontstaan. 
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin.
Serveren
4
  • Rol de afgekoelde cake open en verdeel ongeveer 3/4 van de vulling erover (zie Tip). Rol de cake voorzichtig terug op zonder het bakpapier. Druk de cakerol goed aan en snijd een stukje van de uiteinden af zodat deze mooi recht zijn. 
  • Smeer het overige slagroommengsel op de bovenkant van de cakerol.
  • Garneer met de walnootstukjes en overige appelsienrasp.

Tip: Gebruik niet te veel vulling en laat ruimte over bij de randen zodat de vulling niet weer naar buiten komt bij het oprollen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Low-carb salade met kogelbiefstuk

Low-carb salade met kogelbiefstuk

met krokante kikkererwten en gegrilde courgette
Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

met broccolini, gekleurde wortel en citroenmelissesaus
Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met een extra salade van gemengde sla, cherrytomaten en walnoot
Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

met spinazie en salie
Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

met geroosterde wortel, spinazie en rozijnen
Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

met yoghurt en frisse salade
Quiche lorraine

Quiche lorraine

met prei, spek, zure room en kaas
Poke bowl met gefrituurde kip

Poke bowl met gefrituurde kip

Met avocado, sinaasappel, komkommer
Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

met appel en walnoot
Hamburger met Italiaanse twist

Hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa, basilicummayonaise en walnoot
Kabeljauw met citroenmelisse-room

Kabeljauw met citroenmelisse-room

met broccolini en pilavrijst
Frittata met chorizo, spinazie en witte kaas

Frittata met chorizo, spinazie en witte kaas

met paprika en belegen kaas
Champignonomelet

Champignonomelet

met verse bladpeterselie
Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

met witte rijst, sperziebonen en gomasio

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui