Langzaam gegaarde kip in bier
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Langzaam gegaarde kip in bier

Langzaam gegaarde kip in bier

Met rode paprika, prei en aardappel

Affligem Blond heeft een diepe smaak en een frisse afdronk die goed past bij de kip en paprika. Het bier in dit recept werkt als smaakversterker: de saus en kip smaken er extra hartig door. Doordat je de kip op het bot gaart, blijft hij bovendien veel sappiger dan een filet.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Prei

½ stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Vastkokende aardappelen

25 gram

Spekblokjes

1 stuk(s)

Kippendijfilet

1 stuk(s)

Laurierblad

75 ml

Affligem Blond

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Rode paprika

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ cube

Kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3456 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd16.3 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels9 g
Eiwitten45 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Schuimspaan

Instructies

Groenten snijden
1

Snipper de ui. Halveer de prei in de lengte en snijd de prei in dunne halve ringen. Pers of snijd de knoflook fijn. Schil de aardappelen (nicola) en snijd in parten.

Bakken
2

Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig. Voeg de ui en prei toe en fruit 3 – 4 minuten. Doe de knoflook erbij en fruit nog 1 minuut. Schep uit de pan met een schuimspaan en bewaar apart.

Kip bakken
3

Snijd de kippendijen twee keer diagonaal tot op het bot in en bestrooi met peper en zout. Verhit de overige boter in dezelfde hapjespan en bak de kippendijen in 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur rondom bruin.

Stoven
4

Blus de kip af met Affligem Blond en voeg 25 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het spekjes-uienmengsel, de aardappelen en het laurierblad toe. Dek af en laat 35 minuten zachtjes koken op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Paprika toevoegen
5

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika in dunne repen. Voeg de paprika toe aan de hapjespan, verhoog het vuur naar middelhoog en bak de laatste 10 minuten zonder deksel mee. Roer regelmatig door zodat er niks aanbakt.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over diepe borden