Jambalaya is een prachtig voorbeeld van de samenkomst van culturen in één maaltijd. Weet jij welke?* (*Jambalaya vindt zijn oorsprong in Louisiana, met invloeden uit Spanje, Frankrijk, West-Afrika en inheems Amerika)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Paprika
100 gram
Sperziebonen
2.5 gram
Verse bladpeterselie
1.5 tl
Paprikapoeder
0.17 zakje(s)
Gemalen komijnzaad
0.51 tl
Gemalen korianderzaad
0.51 tl
Gemalen kaneel
⅓
Tomatenpuree
85 gram
Witte langgraanrijst
25 gram
Spekreepjes
100 gram
Kippendijreepjes
300 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Sambal
½ tl
Wittewijnazijn
Préparez le bouillon. Émincez l’oignon rouge. Écrasez ou émincez l’ail. Détaillez le poivron rouge en dés. Équeutez les haricots et coupez-les en trois morceaux de taille égale. Ciselez le persil plat.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 100 of 150 ml bouillon per persoon en vul dat aan met kokend water. Je kunt ook natriumarme bouillon gebruiken.
Faites chauffer la moitié de l’huile de tournesol dans le wok ou la sauteuse et revenir l’oignon, l’ail, le paprika en poudre, les graines de cumin et de coriandre en poudre ainsi que la cannelle moulue 1 minute à feu moyen-vif. Ajoutez les haricots verts, le poivron et le concentré de tomates et remuez 5 minutes.
Tip: Paprika is rijk aan vitamine E. Deze antioxidant beschermt onze cellen en organen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vrije radicalen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.
Ajoutez le riz, le bouillon et le vinaigre de vin blanc au même wok ou sauteuse, puis portez à ébullition. Baissez le feu sur moyen-doux, couvrez et laissez cuire le riz 17 à 20 minutes, ou jusqu’à ce qu’il soit cuit. Remuez régulièrement pour éviter qu’il n’attache (voir conseil).
Tip: Voeg eventueel wat extra bouillon toe als de rijst droogkookt.
Faites chauffer le reste d’huile de tournesol dans la poêle à feu moyen-vif et dorer les lardons et le poulet 5 à 7 minutes. Ajoutez le sambal à mi-cuisson, puis salez et poivrez (voir conseil).
Tip: Eten er jonge kinderen mee of houd je niet van pittig? Gebruik dan minder of geen sambal. De pittigheid van verschillende soorten en merken sambal varieert sterk. Voeg dus gerust meer of minder toe.
Mélanger la moitié du poulet et des lardons au riz.
Servez le riz sur les assiettes ainsi que le reste de poulet et de lardons. Versez la graisse de cuisson par-dessus. Parsemez de persil.