topBanner
Kipfilet met wortelpuree

Kipfilet met wortelpuree

met gerookte paprika, spinazie en kruidensaus

Lees meer

.

Labels:Balans
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Wortel

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

75 g

Rode splitlinzen

1 tl

Gerookt paprikapoeder

2 stuks

Kipfilet

200 g

Spinazie

5 g

Verse dille & bieslook

50 g

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

2 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2279 kJ
Energie (kcal)545 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten34 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels16 g
Eiwitten42 g
Cholesterol0 mg
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Aluminiumfolie
Hapjespan
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon met heet water. Schrap de wortels, snijd deze in de lengte doormidden en vervolgens in halve maantjes. Snijd de ui in plakjes. Hak de knoflook fijn

2

Verhit een scheutje olijfolie op middelhoog vuur in een pan met een deksel en bak de ui en wortels hierin gedurende 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens de linzen en de bouillon toe. Laat gedurende 15-20 minuten op middelhoog vuur afgedekt koken. Breng op smaak met peper (de bouillon is al zout genoeg).

3

Pluk en hak intussen de dille en de bieslook. Meng in een kom de kwark, dille en bieslook met wat zout en peper.

4

Verhit als de puree nog 12 minuten moet koken een scheutje olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan. Bak de kip hierin aan elke zijde 4-5 minuten. Leg deze vervolgens op een bord bedekt met aluminiumfolie. Breng op smaak met zout en peper. Voeg dan de spinazie en knoflook toe en laat deze al roerend 1-2 minuten bakken tot de spinazie is geslonken.

5

Pureer de wortels en linzen als deze gaar zijn met een staafmixer tot een puree. Voeg 1/2 el boter en 1/2 tl gerookte paprika per persoon toe. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar in de afgedekte pan.

6

Serveer de kipfilet met de spinazie, de wortelpuree en de kruidensaus. Proef en voeg zo nodig naar smaak zout en peper toe.