Skip to main content
Ham-kaasstoemp met kool
Ham-kaasstoemp met kool

Ham-kaasstoemp met kool

Avec des champignons à la moutarde

3.9
(956)

Ham-kaas is een fantastische combinatie, maar dat wist je mis-schien al. Ter inspiratie voegen wij mosterd en kool toe. Deze twee zorgen er ook voor dat de ham-kaas-smaak nog sterker wordt. Wie had dat gedacht!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Kruimige aardappelen

200 gram

Witte kool

100 gram

Champignons

45 gram

Belegen kaasplakken

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

60 gram

Achterham

1 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2033 kJ
Energie (kcal)486 kcal
Vetten18 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels10 g
Eiwitten35 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Deksel
Grote pan
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

1

Kook 400 ml water per persoon in een grote pan met deksel voor de aardappelen en kool.

Kook de aardappelen en kool
2

Schil of was de aardappelen (frieslander) grondig, snijd in grote stukken en kook samen met de kool, afgedekt 15 minuten in de grote pan. Giet daarna af, bewaar een klein deel van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg in de laatste minuut de helft van de oude kaas toe.
3

Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Verwarm een koekenpan op laag vuur en stoof de champignons samen met de mosterd en 2 el kookvocht van de aardappelen, 4 - 5 minuten. Voeg in de laatste minuut de helft van de oude kaas toe.

Snijd ondertussen de achterham in dunne repen.
4

Snijd ondertussen de achterham in dunne repen en hak de krulpeterselie fijn.

5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd-champignons met kaas en het grootste deel van de achterham erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige achterham, de overige oude kaas en krulpeterselie.
6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de overige achterham, de overige oude kaas en krulpeterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders