Ham-kaas is een fantastische combinatie, maar dat wist je mis-schien al. Ter inspiratie voegen wij mosterd en kool toe. Deze twee zorgen er ook voor dat de ham-kaas-smaak nog sterker wordt. Wie had dat gedacht!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Kruimige aardappelen
200 gram
Witte kool
100 gram
Champignons
45 gram
Belegen kaasplakken
60 gram
Achterham
1 bosje(s)
Verse krulpeterselie
2 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Kook 400 ml water per persoon in een grote pan met deksel voor de aardappelen en kool.
Schil of was de aardappelen (frieslander) grondig, snijd in grote stukken en kook samen met de kool, afgedekt 15 minuten in de grote pan. Giet daarna af, bewaar een klein deel van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Verwarm een koekenpan op laag vuur en stoof de champignons samen met de mosterd en 2 el kookvocht van de aardappelen, 4 - 5 minuten. Voeg in de laatste minuut de helft van de oude kaas toe.
Snijd ondertussen de achterham in dunne repen en hak de krulpeterselie fijn.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd-champignons met kaas en het grootste deel van de achterham erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de overige achterham, de overige oude kaas en krulpeterselie.