Skip to main content
Gâteau au chocolat à la banane et aux cacahuètes
Gâteau au chocolat à la banane et aux cacahuètes

Gâteau au chocolat à la banane et aux cacahuètes

+/- 10 parts | À cuisiner à la maison avec des ingrédients frais

Allergenen:
Pinda's
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

stuk(s)

Banaan

gram

Pinda's

(Bevat: Pinda's)

gram

Mix voor chocoladecake

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Eieren, Noten, Sesamzaad, Soja)

stuk(s)

Ei

(Bevat: Eieren)

gram

Biologische crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

gram

Pindakaas

(Bevat: Pinda's)

Zelf toevoegen

gram

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

ml

Water

Voedingswaarden

Energie (kcal)296 kcal
Energie (kJ)1236 kJ
Vetten13 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers24 g
Vezels2 g
Eiwitten5 g
Zout1 g

Benodigdheden

Grote kom

Instructies

Préparer
1

Sortez le beurre du réfrigérateur. Pesez-en 40 g et coupez-les en dés. Laissez-le à température ambiante.Préchauffez le four à 180 degrés.Coupez la banane en rondelles et concassez grossièrement les cacahuètes.Recouvrez le moule à gâteau - ou moule à manqué - de 24 cm de diamètre de papier sulfurisé (voir CONSEIL).

Mélanger la pâte
2

Dans le grand bol, mélangez la préparation pour gâteau au chocolat avec 80 ml d'eau, le beurre, 2 œufs et toutes les cacahuète à l'aide d'un mixeur (à main) pour obtenir une pâte homogène.Ajoutez la moitié de la banane et remuez délicatement la pâte à l'aide d'une spatule. Versez-la dans le moule à gâteau.

Cuire le gâteau
3

Disposez le reste de rondelles de banane sur le gâteau et enfoncez-les légèrement dans la pâte.Saupoudrez le gâteau des cacahuètes.Enfournez le gâteau au chocolat 25 à 30 minutes.

Servir
4

Contrôlez la cuisson du gâteau à l'aide d'un pic à brochette. Si la pâte est encore trop liquide, laissez le gâteau au chocolat cuire encore quelques minutes.Sortez le gâteau du four et laissez refroidir 5 minutes. Coupez-le en 10 parts environ.Servez-les et accompagnez-les chacune d'une cuillère de crème fraîche.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Pikante groentjes met Udon noedels en gemarineerde eieren

Pikante groentjes met Udon noedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Banaanpannenkoeken

Banaanpannenkoeken

met kaneel en honing
Havermoutrepen met chocolade, walnoten en cranberries

Havermoutrepen met chocolade, walnoten en cranberries

+/- 14 repen | Bak het zelf met verse ingrediënten
Venkel-preisoep met walnotenbrood en gekookt ei

Venkel-preisoep met walnotenbrood en gekookt ei

Parfait pour se réchauffer
Romige pindakaasnoedels met crispy tempeh

Romige pindakaasnoedels met crispy tempeh

met champignons en spinazie
Spinaziesoep met kruidenroomkaas en maiskolf

Spinaziesoep met kruidenroomkaas en maiskolf

Met een gekookt eitje en knapperige nootjes
Rozijnenpannenkoekjes

Rozijnenpannenkoekjes

Met frambozen
Rigatoni met broccoli en spekjes

Rigatoni met broccoli en spekjes

Met crème fraîche en belegen kaas
Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika

Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika

met een kurkumabroodje en crème fraîche
Kabeljauw met venkel-spinaziepuree

Kabeljauw met venkel-spinaziepuree

met een zachtgekookt ei en botersaus
Broccoli-courgettesoep met olijvenciabatta

Broccoli-courgettesoep met olijvenciabatta

Met courgettelinten en pompoenpitten
Kip met huisgemaakte appelmoes en pindasaus

Kip met huisgemaakte appelmoes en pindasaus

met gegrilde bospeen en ovenfrieten
Spinazie-noedelsalade met pinda-gemberdressing

Spinazie-noedelsalade met pinda-gemberdressing

met een gekookt eitje
Linguine stirfry met kippendij en pinda's

Linguine stirfry met kippendij en pinda's

met broccoli en wortel in honing-gemberdressing
Pita met vegetarische groenteballetjes in pindasaus

Pita met vegetarische groenteballetjes in pindasaus

met geroerbakte spitskool en zoetzuur
Smoothiebowl

Smoothiebowl

met mango en spinazie
Kokos-pindarijst met Chinese kool en omelet

Kokos-pindarijst met Chinese kool en omelet

Je vult de omelet niet alleen met Chinese kool maar ook met choisam
Aardappeltortilla met een salade van geroosterde groenten

Aardappeltortilla met een salade van geroosterde groenten

Met aubergine, gele paprika en tomaat

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus