Deze dikke pannenkoekjes zijn lekker als dessert, maar doen het ook goed als uitgebreid ontbijt. Met de jam maak je in een handomdraai een simpele frambozenroom.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Ei
200 gram
American pancake mix
40 gram
Rozijnen
150 gram
Biologische zure room
2 potje(s)
Frambozenjam
100 ml
Biologische halfvolle melk
2 el
Roomboter
Roer in een beslagkom het ei los met een garde. Schenk al roerend met een garde de melk erbij. Voeg vervolgens beetje bij beetje de American pancakemix toe en roer de blauwe rozijnen erdoor. Vind je het lastig om te roeren? Voeg dan eventueel iets meer melk toe, het beslag hoort echter wel dik te zijn.
Verhit een deel van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk 3 kleine pannenkoekjes in de pan. Draai de drie-in-de-pan om wanneer er gaatjes in het beslag ontstaan. Herhaal dit met de rest van het beslag en de overige roomboter. Je kunt per persoon ongeveer 6 kleine pannenkoekjes uit het beslag halen.
Meng ondertussen in een kom de zure room met de frambozenjam tot een egale roze saus.
Verdeel 3 pannenkoekjes per persoon over de borden. Schep de frambozensaus op de pannenkoekjes of serveer deze er apart naast. Bewaar de overige pannenkoekjes in de koelkast en eet ze bijvoorbeeld als ontbijt.