Romige pindakaasnoedels met crispy tempeh
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige pindakaasnoedels met crispy tempeh

Romige pindakaasnoedels met crispy tempeh

met champignons en spinazie

Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.

Labels:
Caloriebewust
•Plantaardig
•Extra groente
Allergenen:
Soja
•Tarwe
•Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat Soja, Tarwe)

90 ml

Kokosmelk

200 gram

Roerbakmix met champignons

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Spinazie

½ bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2847 kJ
Energie (kcal)680 kcal
Vetten35.5 g
waarvan verzadigd17.1 g
Koolhydraten56.9 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels8.2 g
Eiwitten31.4 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

•Pan
•Wok of hapjespan
•Koekenpan

Instructies

Noedels koken
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot.
  • Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet af en spoel de noedels af onder koud water.
Tempeh bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op hoog vuur en bak de knoflook met de champignonmix 4 - 6 minuten.
  • Verhit ondertussen 1/4 el zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de olie goed heet is, de tempehblokjes toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el water per persoon en bak nog 1 minuut.
Saus maken
3
  • Voeg de kokosmelk, pindakaas, sojasaus en sambal naar smaak toe aan de wok of sauteerpan met groenten en meng goed. Laat de saus 1 - 2 minuten koken op middelhoog vuur.
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of sauteerpan.
  • Voeg de noedels toe en meng goed door. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe als het te droog wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over kommen of diepe borden.
  • Serveer de crispy tempeh erbovenop.

Weetje: Wist je dat tempeh rijk is aan calcium en ijzer? Het bevat per 100 gram evenveel calcium als 1 glas melk en evenveel ijzer als 100 gram biefstuk!