Skip to main content
Varkenshaas met gestoofde venkel
Varkenshaas met gestoofde venkel

Varkenshaas met gestoofde venkel

met verse pappardelle in citroen-kruidenolie en hazelnoten

Het woord pappardelle is waarschijnlijk af te leiden van het Italiaanse pappare - dat betekent schrokken!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

0.12 stuk(s)

Rode peper

2.5 gram

Verse krulpeterselie

4.95 gram

Verse basilicum en tijm

0.16 zakje(s)

Gemalen venkelzaad

120 gram

Varkenshaasmedaillon

125 gram

Verse pappardelle

10 gram

Geroosterde hazelnoten

20 gram

Rucola en veldsla

4 ml

Olijfolie met citroenaroma

5 gram

Verse rozemarijn en oregano

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Wittewijnazijn

250 ml

Zoutarme runderbouillon

Voedingswaarden

Energie (kcal)1027 kcal
Energie (kJ)4295 kJ
Vetten58 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers8 g
Vezels6.4 g
Eiwitten45 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal
Koekenpan
Kom
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de varkenshaas alvast uit de koelkast. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder het eventuele loof van de venkel en houd apart. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in zeer fijne reepjes (zie Tip). Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.

Tip: Gebruik eventueel een keukenmachine of een mandoline.

Venkel stoven
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan om middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de knoflook 3 - 4 minuten. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn. Voeg toe per persoon: 2 tl wittewijnazijn en 4 el bouillon en verlaag het vuur. Voeg toe: de venkel, rode peper, peterselie, gemalen venkelzaad en de helft van de tijm. Laat 10 -12 minuten op zacht vuur stoven (zie Tip). Breng op smaak met peper.

Tip: Voeg extra bouillon toe als het droogkookt.

Vlees aanbakken
3

Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 3 – 4 minuten rondom bruin. Leg in een ovenschaal, schenk het bakvet eroverheen en bak 6 – 8 minuten in de oven, of totdat het vlees gaar is. Laat kort rusten voordat je het vlees aansnijdt.

Pappardelle koken
4

Kook de pappardelle, afgedekt, in 5 - 6 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Hak de hazelnoten grof. Meng de rucola en veldsla in een kom met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Kruidenolie maken
5

Verwarm in een steelpan op zeer laag vuur de citroenolie met 1 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Haal de blaadjes van de takjes oregano en rozemarijn en snijd grof. Snijd het basilicum grof en bewaar de helft apart voor garnering. Voeg de gesneden verse kruiden, de overige tijm, de overige knoflook en een snuf zout toe aan de olie. Verwarm al roerend 3 - 4 minuten en meng hier vlak voor serveren de verse pappardelle doorheen.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden. Schep de venkel ernaast. Snijd de varkenshaas, tegen de draad in, in dunne plakken en leg op de venkel. Garneer het vlees met venkelloof. Garneer de pasta met de hazelnoten en het overige basilicum. Serveer met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

met basilicum-mayonaise, aardappelpartjes en frisse salade
Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Kruidige couscous met halloumi

Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

met spinazie en witte rijst
Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen
Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

met broccolini, gekleurde wortel en citroenmelissesaus
Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met een extra salade van gemengde sla, cherrytomaten en walnoot

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met whiskeysaus

Steak met whiskeysaus

met aardappelpuree, venkel en prei
Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

met venkelrisotto en kerstomaten
Linguine met champignonroomsaus en spekjes

Linguine met champignonroomsaus en spekjes

met pecorino en peterselie
Gourmet bolognese met burrata en basilicum

Gourmet bolognese met burrata en basilicum

met verse tagliatelle en Parmigiano Reggiano
Tomatenorzo met kippendijreepjes

Tomatenorzo met kippendijreepjes

met komkommer-munt-yoghurtdressing
Hertenbiefstuk met aardappelgratin

Hertenbiefstuk met aardappelgratin

met cranberrychutney en kerstomatensalade
Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli en courgette
Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

met courgetti, bruine rijst en verse kruiden
Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

met rijst, furikake en sojamayonaise
Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

met rijst, furikake, komkommer en frisse pikante mayonaise
Turks broodje met kippendijreepjes

Turks broodje met kippendijreepjes

met aioli, patatjes en salade
Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

met geroosterde groenten en patatjes
Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

met rode-koolsalade, rijst en koriander
Steak met ponzu en rijstnoedels

Steak met ponzu en rijstnoedels

met wokgroenten en rode peper
Cheesy taco's met kip

Cheesy taco's met kip

met puntpaprika-salsa, limoen en zwarte bonen
Andijviestoemp met sticky veggie runderstukjes

Andijviestoemp met sticky veggie runderstukjes

met Koreaanse kruiden en gefrituurde uitjes
Broccoli-spitskoolstoemp met uiensaus

Broccoli-spitskoolstoemp met uiensaus

met witte kaas, zongedroogde tomaten en zonnebloempitten
Curry-rijstbowl met zoete-pikante chilisaus en spiegelei

Curry-rijstbowl met zoete-pikante chilisaus en spiegelei

met cashewnoten, koriander, groenten en limoen
Kipburger met patatjes

Kipburger met patatjes

een eenvoudig recept met extra smaken voor ouders!
Kipfilet in spinazie-roomsaus

Kipfilet in spinazie-roomsaus

met gebakken patatjes, wortel en verse kruiden