Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Tomaat
Spaghetti
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Zalmfilet
20 gram
Pesto genovese
½ stuk(s)
Ui
2 el
Zwarte balsamicoazijn
1.5 el
Olijfolie
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en meng in een grote ovenschaal met de knoflook (zie Tip), de zwarte balsamicoazijn en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.
Tip: Let op: Je voegt later nog de courgette en spaghetti toe aan de ovenschaal. Neem dus eentje die groot genoeg is.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de spaghetti, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3 deel. De overige pasta kun je de volgende dag in een soep verwerken.
Snijd de courgette in blokjes. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de courgette 4 - 6 minuten.
Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de zalmfilet 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en draai de zalm om. Smeer 1 tl pesto op de huid van elke zalmfilet en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout.