HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGeweldige Gember Gehaktballetjes
topBanner
Geweldige gember-gehaktballetjes

Geweldige gember-gehaktballetjes

met frisse noedelsalade

Lees meer

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je het in potgrond zet.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaEiMosterdSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Boerengehakt van varken

5 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Limoen

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

200 gram

Rodekool en wortel

(Kan bevattenSelderij)

75 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

60 gram

Mesclun

1 stuk(s)

Mini-komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3780 kJ
Energie (kcal)903 kcal
Vetten60.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels6 g
Eiwitten25 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Koekenpan
Rasp
Aluminiumfolie
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Rasp de gember fijn. Meng in een kom het boerengehakt met de gember en 1/2 el mayonaise per persoon. Draai vervolgens 4 à 5 gehaktballetjes per persoon van het gehakt. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 5 - 7 minuten gaar.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de sojasaus met de knoflook, de zoete Aziatische saus en 1 el honing per persoon. Voeg de saus de laatste 2 minuten toe aan de gehaktballetjes en bak mee. Pers ondertussen de limoen uit boven een kleine kom en houd apart. Schep vervolgens de gehaktballetjes met de saus in een kom en dek af met aluminiumfolie. Verwarm de noedels 1 minuut in dezelfde koekenpan en zet het vuur uit.

3

Halveer de mini-komkommer in de lengte en snijd vervolgens in halve maantjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el limoensap met de overige mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sla, komkommer, rodekool en wortel met de dressing. Voeg de noedels toe en schep kort om.

4

Verdeel de noedelsalade over de borden. Schep de gehaktballetjes en de saus over de salade. Garneer met het sesamzaad.