Gekruide rundsburger op een Turks broodje
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Gekruide rundsburger op een Turks broodje

Gekruide rundsburger op een Turks broodje

met couscoussalade en zelfgemaakte tzatziki

Wil je jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en smaak geven en heb je extra tijd? Laat de yogurt dan eerst nog uitlekken in een fijne doek.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Turks broodje

45 gram

Volkoren couscous

120 gram

Rundergehakt

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Biologische volle yoghurt

4 ml

Olijfolie met citroen

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Rodewijnazijn

80 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] boter

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Voedingswaarden

Energie (kcal)957 kcal
Energie (kJ)4003 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers11 g
Vezels4.7 g
Eiwitten52 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Rasp
Saladekom
Grote kom

Instructies

Préparer la semoule
1

Préchauffez le four à 180°C et enfournez le pain turc 3 à 6 minutes. Portez 80 ml de bouillon par personne à ébullition dans la casserole pour la semoule. Ajoutez la semoule et laissez-la gonfler 10 minutes à couvert. Égrainez-la ensuite à la fourchette et réservez-la sans couvercle. La semoule peut refroidir.

Tip: Het kan zijn dat je meer couscous krijgt dan je nodig hebt voor dit recept. Weeg daarom eerst de juiste hoeveelheid af. De rest kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een lunchsalade.

Couper
2

Dans le bol, mélangez le bœuf haché avec les épices du Moyen-Orient, du poivre et du sel. Formez 1 burger par personne avec le bœuf haché épicé. Aplatissez-le bien pour qu'il rentre parfaitement dans le pain turc. Faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne dans la poêle à feu moyen-vif. Faites-y cuire les burgers 3 à 4 minutes par côté. Coupez la tomate en dés et émincez l'oignon. Ciselez grossièrement les feuilles de menthe et de persil plat.

Tip: De ui gaat rauw door de couscoussalade. Houd je niet van rauwe ui? Bak deze dan mee met de burger.

Préparer le tzatziki
3

Pendant ce temps, écrasez ou émincez l'ail. Coupez le concombre en deux dans la longueur et épépinez-le. Détaillez la moitié du concombre en dés et râpez l'autre moitié à l'aide d'une râpe à gros trous. Mélangez le yaourt, l'ail et le concombre râpé dans le saladier, puis assaisonnez de sel et de poivre à votre goût.

Servir
4

Dans le grand bol, préparez une vinaigrette avec, par personne : 1/2 cs de vinaigre de vin rouge, 1/2 cs d'huile d'olive vierge extra et l'huile d’olive au citron. Salez et poivrez. Incorporez-y la semoule, les dés de concombre et de tomate, l'oignon et les herbes fraîches. Ouvrez le pain turc et disposez-y un burger avec 1 cuillerée de tzatziki. Accompagnez de la semoule en salade et du reste de tzatziki.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Laat het broodje achterwege en serveer de burger met de tzatziki en couscoussalade. Het broodje kun je de volgende dag beleggen als lunch.