Skip to main content
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio

3.9
(159)

Wist je dat kikkererwten een uitstekende bron zijn van plantaardige eiwitten en vezels? Dit maakt ze een fantastische toevoeging aan een evenwichtig dieet.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Fibermaxxing
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

½ pak(ken)

Kikkererwten

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja, Gluten)

½

Tomatenpuree

45 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Komkommer

45 gram

Rucola en veldsla

3 stuk(s)

Volkoren mini-tortilla

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Soja, Mosterd)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

25 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2864 kJ
Energie (kcal)685 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten66.6 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels19.9 g
Eiwitten22.6 g
Zout1.9 g
Potassium122.5 mg
Calcium31.5 mg
Iron0.4 mg
Zeef
Kleine kom
Koekenpan
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon (zie Tip).
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Spoel de kikkererwten af in een vergiet.
  • Pluk de blaadjes van de munt en snijd in dunne reepjes.

Tip: Is het lastig om een kleine hoeveelheid bouillon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer.

Yoghurtsaus maken
2
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van de fijngesneden munt en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar als je dit gerecht met weinig personen eet kun je er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Kikkererwten bakken
3
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelmatig vuur en bak de ui en knoflook 3 - 5 minuten.
  • Voeg de Koreaanse kruidenmix, tomatenpuree en kikkererwten toe en bak 1 - 2 minuten, of tot het begint te geuren.
Kikkererwten afmaken
4
  • Voeg de kokosmelk en de bouillon toe. Laat de saus 4 - 6 minuten verder indikken op middelmatig vuur en roer af en toe door.
  • Plet eventueel de kikkererwten lichtjes met de achterkant van een lepel. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
5
  • Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
  • Meng in een grote kom de wittewijnazijn met de honing en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de sla en komkommer toe aan de kom en meng goed.
  • Verwarm ondertussen de mini-tortilla's 2 - 3 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Liever zachte tortilla's? Verpak ze dan in aluminiumfolie en verwarm ze net zo lang in de oven.

Serveren
6
  • Vul de tortilla's met wat van de komkommersalade en de kikkererwten.
  • Besprenkel met de yoghurtsaus en serveer de overige komkommersalade ernaast.
  • Garneer met de gomasio en overige munt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders