Skip to main content
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper

Pilav verwijst naar een specifieke kookmethode voor rijst: de korrels worden eerst geroosterd met aroma's en specerijen, en daarna gekookt in bouillon. Hierdoor krijg je luchtige en losse rijstkorrels.

Labels:
Végé
Allergenen:
Soja
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Gesneden snijbonen

75 gram

Basmatirijst

½ zakje(s)

Gele currykruiden

50 gram

Bimi broccoli

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Thais basilicum

25 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Walnoten, Paranoten, Cashewnoten, Amandelnoten, Hazelnoten, Macadamianoten, Pistachenoten, Pecannoten)

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Gele wortel

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

Olijfolie

1 tl

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)3104 kJ
Energie (kcal)742 kcal
Vetten37.4 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten80.4 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels16.9 g
Eiwitten19.9 g
Cholesterol0.6 mg
Zout2.6 g
Potassium221.7 mg
Calcium26.1 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de wortel. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper in ringen.
  • Verhit een klontje boter in een sauteerpan op middelmatig vuur. Bak de ui, de gemberpuree en de helft van de rode peper 2 minuten.
Seroendeng maken
2
  • Voeg de knoflook en currykruiden toe en bak 1 minuut.
  • Roer de rijst erdoorheen. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur naar middellaag en kook, afgedekt, 15 - 18 minuten. Roer regelmatig door.
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur. Rooster de pinda’s en kokosrasp goudbruin, haal uit de pan en bewaar apart.
Snijden
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op hoog vuur. Bak de wortel en bimi broccoli 3 - 4 minuten, of tot rondom hij bruin kleurt. 
  • Blus af met de sojasaus en een scheutje water. Laat, afgedekt, 4 - 5 minuten zachtjes koken op middellaag vuur, of tot de groenten gaar zijn. 
  • Snijd ondertussen het Thaise basilicum in reepjes.
Serveren
4
  • Voeg de snijbonen toe aan de rijst en stoom 4 - 5 minuten, of tot de snijbonen gaar zijn. 
  • Verdeel de pilav over diepe borden.
  • Leg de sojabonen, wortel en bimi broccoli erbovenop.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie. Garneer met het Thaise basilicum, de seroendeng en de overige rode peper.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders