HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJapanse Stijl Curry Met Knapperige Varkensfilet
topBanner
Japanse-stijl curry met knapperige varkensfilet

Japanse-stijl curry met knapperige varkensfilet

met wortel, aardappel en rijst

Lees meer

De woksaus met gember is een nieuw product in je box! Met deze saus geef je je gerecht op een snelle en eenvoudige manier nog meer smaak.

Labels:Lekker snel
Allergenen:SelderijMosterdGlutenbevattende granenSesamzaadSojaEiMelk (inclusief lactose)Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Wortel

⅔ zakje(s)

Garam masala

1 zakje(s)

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

½ stuk(s)

Appel

1 zakje(s)

Woksaus met gember

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja)

100 gram

Kruimige aardappelen

150 gram

Jasmijnrijst

2 stuk(s)

Wienerschnitzel van varkensvlees

(BevatGlutenbevattende granen, EiKan bevattenSoja, Mosterd)

40 gram

Mangochutney

(BevatMosterdKan bevattenNoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Rodewijnazijn

(BevatSulfiet)

300 ml

Kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3529 kJ
Energie (kcal)843 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten115 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Staafmixer
Hoge kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in grove stukken. Schil de appel en snijd in grove stukken. Meng in een hoge kom de appel met de bouillon en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel. Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur.

2

Snijd ondertussen de wortel in plakken van 1/2 cm en de aardappel in blokjes van 1 - 2 cm. Voeg de bloem, de garam masala en de kerriekruiden toe en bak al roerend tot de kruiden beginnen te geuren. Blus de pan af met de bouillon, de rodewijnazijn en de woksaus met gember. Voeg de wortel en aardappel toe en kook het geheel, afgedekt, 14 - 15 minuten. Roer regelmatig goed door.

3

Kook de rijst 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de olie goed heet is, de schnitzel toe en bak de schnitzel in 6 minuten rondom goudbruin.

4

Snijd de schnitzel in reepjes van ongeveer 2 cm. Verdeel de rijst over de borden en schep de curry ernaast. Garneer de curry met de mangochutney en leg de schnitzel over de curry.