topBanner
Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewtopping

3.5/4(672)
Lees meer

Een goed begin is het halve werk. Marineer de biefstukpuntjes al een dag van te voren - zo trekken de smaken goed in voor een extra intense smaakbeleving!

Labels:Lekker snelCaloriebewust
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaTarweNotenSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

200 gram

Biefstukreepjes

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Paprika

4 stuk(s)

Bosui

1 zakje(s)

Paprikapoeder

100 gram

Volkoren noedels

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe)

20 gram

Cashewstukjes

(BevatNoten)

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2684 kJ
Energie (kcal)641 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers26.0 g
Vezels8 g
Eiwitten38 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de knoflook, gember, rode peper, sojasaus en zoete Aziatische saus met de biefstukreepjes.

2

Halveer de courgette in de lengte en snijd schuin in dunne halve plakken. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verhit per persoon 1 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette, paprika, het witte deel van de bosui en het paprikapoeder 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 2 - 3 minuten in de pan met deksel. Voeg de biefstukreepjes en de marinade toe aan de groenten en bak 2 - 3 minuten mee. Giet de noedels af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan. Meng de noedels, groenten en biefstukreepjes goed met elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

4

Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de cashewstukjes, het groene deel van de bosui en de gomasio.