Skip to main content
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels

Nieuw ingrediënt in je box! Kimchi is een pikante smaakversterker uit de Koreaanse keuken. Het bestaat uit gefermenteerde groente (meestal kool) en verschillende specerijen.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

120 gram

Sticky buikspek

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Soja, Tarwe, Selderij)

25 gram

Kimchi

220 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten, Tarwe)

½ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Paksoi

100 gram

Oesterzwammen

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad)

15 gram

Zwarteknoflookmarinade

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

15 gram

Witte miso

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Gluten, Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Hello Umami

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

400 ml

Zoutarme runder- of groentebouillon

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Pikante rode saus [zoals sriracha]

Voedingswaarden

Energie (kJ)4434 kJ
Energie (kcal)1060 kcal
Vetten56.5 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten92.3 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels24.1 g
Eiwitten41.6 g
Zout7.4 g
Trans Fat0.1 g
Potassium398.8 mg
Calcium78.5 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bereid de bouillon. Snijd de paksoi in kwarten. Scheur de oesterzwammen in reepjes.
  • Verdeel de paksoi en oesterzwammen over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een scheutje zonnebloemolie en bestrooi met de Koreaanse kruidenmix.
  • Rooster 12 - 15 minuten in de oven, of tot de groenten gaar zijn en de paksoi lichtbruin kleurt. Draai halverwege om.
Buikspek bakken
2
  • Haal het buikspek uit de verpakking en voeg de marinade toe aan een kleine kom. Snijd het buikspek in stukjes van niet meer dan 1 cm dik.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelmatig vuur en bak het buikspek in 10 - 12 minuten gaar.
  • Roer de marinade erdoorheen en zet het vuur uit.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen. Bewaar een deel van het groene gedeelte apart.
Bouillon maken
3
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pot op middelhoog vuur. Bak de lente-ui 2 - 3 minuten.
  • Blus af met de wittewijnazijn, de honing, de zwarteknoflookmarinade, de zoete Aziatische saus, de witte miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) en de bouillon. Breng aan de kook en laat daarna zachtjes koken op middelmatig vuur.
Serveren
4
  • Voeg de Hello Umami, de verse udonnoedels, wat sojasaus en pikante rode saus naar smaak toe.
  • Serveer de ramen in kommen. Verdeel de paksoi, oesterzwammen, kimchi (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en het sticky buikspek eroverheen.
  • Besprenkel het vlees met de eventuele overige marinade.
  • Garneer met het bewaarde groene gedeelte van de lente-ui en het zwarte sesamzaad.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders