Skip to main content
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui

Broccolini is geen mini-broccoli, maar een kruising tussen broccoli en een Chinese koolsoort. Een lekkere groente met een opvallend lange steel. De smaak zit ergens tussen broccoli en groene asperges in.

Allergenen:
Pinda's
Soja
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten)

45 ml

Kokosmelk

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

20 ml

Sojasaus met minder zout

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)

50 gram

Bimi broccoli

100 gram

Sperziebonen

½ bosje(s)

Lente-ui

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Walnoten, Paranoten, Sesamzaad, Cashewnoten, Amandelnoten, Hazelnoten, Macadamianoten, Pistachenoten, Pecannoten)

75 gram

Jasmijnrijst

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

180 ml

Water voor de rijst

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Pikante rode saus [zoals sriracha]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3671 kJ
Energie (kcal)877 kcal
Vetten40.3 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten82.8 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels6.9 g
Eiwitten47.7 g
Cholesterol0.3 mg
Zout2.8 g
Potassium510.2 mg
Calcium106.1 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Pan met deksel
Hapjespan
Garde
Steelpan

Instructies

Varkenshaas bakken
1
  • Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas in 10 - 13 minuten rondom bruin.
  • Haal uit de pan en bewaar apart onder aluminiumfolie tot serveren.
Rijst koken
2
  • Kook de aangegeven hoeveelheid water in een pot. Voeg de rijst toe aan de pot met een snuif zout. Dek de pot af en kook 10 - 12 minuten.
  • Zet het vuur uit en laat de rijst, afgedekt, 5 minuten staan.
Groenten koken
3
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken.
  • Halveer de broccolini in de legte en snijd eventuele dikkere stronken in kwarten.
  • Snijd wat van het groene gedeelte van de lente-ui in hele fijne ringetjes en bewaar apart ter garnering. Snijd het overige gedeelte van de lente-ui in stukken van 5 cm.
  • Breng een laagje water aan de kook in een sauteerpan op middelhoog vuur. Kook de sperziebonen en broccolini 3 - 4 minuten. Giet daarna af.
Pinda's hakken
4
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de lente-ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de broccolini en sperziebonen terug toe aan de pan en bak 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de helft van de honing en de helft van de sojasaus toe en bak nog 1 minuut.
  • Hak de pinda's ondertussen grof.
Saus maken
5
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de mix van verse gember, knoflook en rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) 1 minuut.
  • Voeg de pindakaas, kokosmelk en de overige honing en sojasaus toe samen met wat pikante rode saus naar smaak. Roer met een garde tot een gladde saus.
Serveren
6
  • Snijd de varkenshaas in sneetjes.
  • Serveer de rijst, groenten en varkenshaas op borden.
  • Verdeel de pindasaus over de varkenshaas.
  • Garneer met de pinda's en het bewaarde groene gedeelte van de lente-ui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders