HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZalm Teriyaki Met Volkoren Noedels
topBanner
Zalm teriyaki met volkoren noedels

Zalm teriyaki met volkoren noedels

met zoetzure radijsjes en geroosterd sesamzaad

Lees meer

Teriyaki-saus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:Balans
Allergenen:SesamzaadGlutenbevattende granenSojaTarweVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Wortel

1 bos(sen)

Radijs

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

25 gram

Teriyakisaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

½ pak(ken)

Volkoren noedels

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

2.5 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2894 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers26.0 g
Vezels9 g
Eiwitten28 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwijder het blad van de radijs en snijd de radijs in dunne plakken. Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker met een snuf zout. Meng de radijs erdoor en zet apart.

2

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Maak een marinade in een kom door de teriyakisaus te mengen met 1/4 el wittewijnazijn per persoon, de knoflook, de gember, peper en zout.

3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de wortel in de lengte in vieren en daarna in dunne plakken. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de prei en wortel toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in de koekenpan van het sesamzaad op middelhoog vuur. Bak de zalmfilet 3 - 5 minuten op de huid. Bestrijk de zalm in de pan met de helft van de teriyaki-marinade. Verlaag het vuur en draai de zalm om. Bestrijk de andere kant van de zalm met de overige teriyaki-marinade en bak nog 1 - 2 minuten.

5

Kook ondertussen de noedels 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet vervolgens af en voeg de noedels samen met de zoete Aziatische saus toe aan de groenten en meng goed door elkaar. Verwarm het geheel 1 minuut. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

6

Verdeel de noedels met de groenten over de borden en leg de zalmfilet erop. Garneer het gerecht met het sesamzaad. Serveer de zoetzure radijsjes ernaast.