Skip to main content
Romige groentesoep met pulled chicken
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten

Met onze verborgen-groentenrecepten kun jij maaltijden serveren die niet alleen vers en makkelijk te maken zijn, maar die stiekem boordevol groenten zitten die kinderen normaal naar de zijkant van hun bord duwen. Een stressvrij familiediner!

Labels:
Caloriebewust
Nieuw ingrediënt

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Pulled chicken

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse basilicum en oregano

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Sesamzaad, Noten, Macadamianoten, Amandelnoten, Paranoten, Pinda's, Hazelnoten, Walnoten, Pistachenoten, Cashewnoten, Pecannoten)

½ zakje(s)

Aardappelkruidenmix

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

450 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2763 kJ
Energie (kcal)660 kcal
Vetten35.7 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten54.7 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels23.1 g
Eiwitten29.7 g
Zout3 g
Potassium551 mg
Calcium79 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel
Pan met deksel
Staafmixer
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel, courgette en aardappelen in blokjes.
  • Verhit een flinke klont boter in een soeppot of grote pot op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de courgette, wortel, knoflook en aardappelkruidenmix toe. Roer goed door en bak 2 - 3 minuten.
Snijden
2
  • Voeg 1/4 van de aardappelen toe aan een pot en zet onder een laagje water. Kook, afgedekt, 9 - 10 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Voeg de overige aardappelen toe aan de soeppot, voeg de bouillon en de helft van de verse kruiden toe.
  • Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken.
Zonnebloempitten roosteren
3
  • Snijd de helft van de citroen in partjes en pers het sap van de andere helft uit boven een kleine kom.
  • Gebruik een staafmixer op de soep tot een glad geheel te mixen. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt apart tot serveren.
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur. Rooster de zonnebloempitten tot licht goudbruin kleuren, haal uit de pan en bewaar apart.
Serveren
4
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de kip 1 - 2 minuten.
  • Serveer de soep in kommen of diepe borden. Verdeel de kip en gekookte aardappelen eroverheen.
  • Garneer met de zonnebloempitten en de overige verse kruiden.
  • Serveer met de citroenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders