Burrito met kipgehakt en ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burrito met kipgehakt en ei

Burrito met kipgehakt en ei

met avocado, tomaat en cheddar

Een burrito is een echte tex-mex klassieker. Leuk weetje: deze burrito met kipgehakt, ei en avocadodip is geïnspireerd op een ontbijtburrito!

Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Ei

50 gram

Paprikareepjes

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

15 gram

Geraspte cheddar

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

40 gram

Avocadodip

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)831 kcal
Energie (kJ)3478 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers12 g
Vezels6.6 g
Eiwitten46 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan of grote koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200°C. Émincez l'oignon rouge en fines demi-rondelles. Battez les œufs dans le bol et assaisonnez de sel et de poivre.

Cuire
2

Faites chauffer 1/4 cs d'huile de tournesol par personne dans la sauteuse ou grande poêle à feu moyen-vif et faites-y cuire les lanières de poivron avec la moitié de l'oignon rouge 2 à 3 minutes. Ajoutez le poulet haché et faites-le cuire 4 à 5 minutes en l’émiettant. Ajoutez le mélange à base d'œufs et laissez cuire en remuant. Ajoutez le cheddar râpé et laissez fondre. Gardez au chaud, à feu doux jusqu'au service.

Couper
3

Enveloppez les tortillas dans du papier aluminium et enfournez-les 2 à 3 minutes. Coupez la tomate en dés.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Beleg dan 1 tortilla per persoon en gebruik de overige tortilla's voor lunch de volgende dag.

Servir
4

Servez la tomate et le reste d'oignon dans des petits bols séparés. Tartinez les tortillas de crème aigre, de dip à l'avocat et servez le mélange œuf-poulet haché par-dessus. Garnissez des autres ingrédients selon votre choix et roulez le burrito afin de le fermer.

Tip: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.