Deze aardappelsalade heeft een Aziatische draai. Je bereidt hem namelijk met een dressing van koriander en sambal.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
180 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Knoflookteen
0.48 tl
Gemalen korianderzaad
½ stuk(s)
Ui
5 ml
Sojasaus
(Bevat: Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Sesamzaad
(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)
1 stuk(s)
Zalmfilet
(Bevat: Vis)
½ tl
Wittewijnazijn
¼ tl
Pikante rode saus
1 el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Zorg dat de broccoli net onder water staat in een andere pot met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken (zie Tip). Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart.
Tip: Eet je liever iets zachtere broccoli? Kook hem dan 3 minuten langer.
Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook met de ui, gemalen koriander, sojasaus, sambal en wittewijnazijn (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Je serveert een deel van de ui rauw. Houd je hier niet van? Laat de ui dan weg uit de dressing en bak mee met de broccoli.
Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de broccoli en de helft van de dressing 3 - 5 minuten al roerend, of tot de broccoli zacht is maar nog wel een crunch heeft. Voeg de helft van het sesamzaad toe en meng goed.
Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.
Dep ondertussen de zalmfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. Draai de zalm om en bak nog 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de overige dressing met de mayonaise en roer het mengsel door de patatjes. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de broccoli over de borden. Serveer met de zalm en bestrooi met het overige sesamzaad.
Weetje: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.