De mosterdroomsaus en kipfilet vormen de perfecte combinatie. Je bereidt de saus zelf van culinaire room, mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn. Eet smakelijk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
65 gram
Kastanjechampignons
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode ui
1 takje(s)
Verse rozemarijn
1 stuk(s)
Kipfilet
150 gram
Culinaire room
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Paarse wortel
100 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Mosterd
1.5 el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] boter
½ el
Wittewijnazijn
1 tl
Bruine basterdsuiker
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in schijfjes van 1/2 cm dik (zie Tip). Verhit een flinke scheut olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, in 25 - 30 minuten goudbruin. Schep regelmatig om. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer het gerecht dan met de helft van de aardappelen. De overige aardappelen kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.
Snijd ondertussen de champignons in schijfjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de naalden van de rozemarijntakjes en snijd grof. Verhit de helft van de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart. Hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de wortel in dunne halve maantjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de wortel 1 minuut. Voeg de suiker en de helft van de bouillon toe. Dek de pan af en laat 10 - 12 minuten stoven. Haal het deksel van de pan en laat 2 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de overige boter in dezelfde pan van de kip en fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de champignons en de knoflook toe en bak nog 2 - 3 minuten al roerend.
Blus de champignons af met de overige bouillon. Voeg de mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn toe. Voeg de culinaire room toe en laat de saus in 5 minuten indikken (zie Tip). Voeg dan de kipfilet toe en kook de saus nog 8 - 12 minuten, of tot de gewenste dikte.
Tip: Proef de saus goed en roer regelmatig door. Vind je de saus nog te dun? Laat hem dan wat langer indikken en/of voeg 1 tl bloem per persoon toe aan de saus en roer goed door.
Verdeel de wortel en patatjes over de borden en serveer met de kip in mosterdroomsaus.