Honing-mosterdvarkenshaas met patatjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honing-mosterdvarkenshaas met patatjes

Honing-mosterdvarkenshaas met patatjes

met aubergine en paprika uit de oven

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Aubergine

½ takje(s)

Verse rozemarijn

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

Mosterd

1.5 el

Olijfolie

1 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2637 kJ
Energie (kcal)630 kcal
Vetten25.6 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten65.3 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels13.9 g
Eiwitten29.9 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Garde
Grote wok of hapjespan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd de aardappelen in dunne partjes. Halveer de wortel en snijd vervolgens in staafjes van 3 - 4 cm lang. Meng de aardappelen en wortel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout op een bakplaat met bakpapier. Bak 35 - 45 minuten in de oven.

Marinade maken
2

Voeg de honing en mosterd toe aan een kom en klop met een garde tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
3

Snijd ondertussen de paprika in stukken en de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in partjes. Ris de naalden van de rozemarijn en snijd grof.

Groenten bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de paprika, aubergine, ui, knoflook en rozemarijn toe en bak 12 - 15 minuten, of tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. 

Varkenshaas bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur, dek de pan af en bak nog 4 - 5 minuten op middelmatig vuur. Haal het deksel van de pan, voeg de honing-mosterdsaus toe en laat nog 1 - 2 minuten verder bakken.

Serveren
6

Meng de basilicumcrème door de groenten. Verdeel de patatjes en groenten over de borden. Snijd de varkenshaas in sneetjes en serveer ernaast. Besprenkel met de overige honing-mosterdsaus uit de pan.

Weetje: Wist je dat de basilicumcrème niet alleen een lekkere smaakmaker is maar ook weinig zout bevat? Lekker én gezond dus.