Fettuccine met chipolataworstjes

Fettuccine met chipolataworstjes

In pittige tomatensaus met paprika, harissa en basilicum

Beoordeeld met 3.2 / 4
Lees meer

Deze pasta met saus van verse pruimtomaat is op smaak gebracht met pittige harissa. Houd je van heet? Voeg dan tijdens het koken wat extra harissa toe.

Labels:Eten binnen 3 dagenLactosevrij
Allergenen:Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd
40 minuten
Moeilijkheidsgraad
Niveau 3
Ingrediënten 
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Gele paprika

1 stuks

Rode paprika

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Rode ui

4 stuks

Pruimtomaat

12 blaadje

Verse basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 stuks

Runderchipolata

180 g

Fettuccine

(BevatGlutenbevattende granen,Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Tomatenpassata

1 tl

Harissa

1 tl

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ tl

Rodewijnazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
per gerecht
per 100g
Voedingswaarden
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3423 kJ
Energie (kcal)818 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels12 g
Eiwitten46 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Koekenpan
Pan met deksel
InstructiesPDF
Instructies
1

Snijd de gele en de rode paprika in repen. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de rode ui. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de chipolataworstjes in 4 – 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de gele en rode paprika 7 – 9 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de fettuccine, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Voeg ondertussen de rode ui en de knoflook toe aan de koekenpan bakvet van de worstjes en fruit 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg de tomatenpassata, blokjes pruimtomaat, harissa (let op: pittig!), gedroogde oregano, rodewijnazijn en suiker toe en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd ondertussen de worst in stukjes van 1 cm en voeg samen met de fettuccine en de helft van de gele en rode paprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie naar smaak.

6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de basilicum en de overige paprika.

Probeer deze recepten ook eens

Salade met buffelmozzarella en serranoham
Premium

Salade met buffelmozzarella en serranoham

Met geschaafde venkel en geroosterde druiven

1128 kcal40 minuten

Romige groentelasagne met spinazie

Romige groentelasagne met spinazie

Met courgette en grana padano

933 kcal45 minuten

Orzo-risotto met roodbaarsfilet

Orzo-risotto met roodbaarsfilet

Met spekjes, venkel en courgette

749 kcal35 minuten

Platbroodpizza met gegrilde courgette

Platbroodpizza met gegrilde courgette

Met kastanjechampignons en twee soorten kaas

849 kcal30 minuten

Rigatoni met kipfilet en sperziebonen
25 minuten

Rigatoni met kipfilet en sperziebonen

Met groene pesto

820 kcal25 minuten

Risotto met courgette en buffelmozzarella

Risotto met courgette en buffelmozzarella

Met bleekselderij en bladpeterselie

771 kcal45 minuten

Conchiglie met rode pesto en feta
20 minuten

Conchiglie met rode pesto en feta

Met rode paprika, veldsla en basilicum

855 kcal20 minuten

Orzo met romatomaten en gruyère

Orzo met romatomaten en gruyère

Met courgette, pijnboompitten en rozemarijn

588 kcal35 minuten

Krieltjes met gekruid rundergehakt
25 minuten

Krieltjes met gekruid rundergehakt

Met groenten en rode pesto

822 kcal25 minuten