Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Ui
125 gram
Champignons
½ stuk(s)
Tomaat
20 gram
Mesclun
½ takje(s)
Verse rozemarijn
1 stuk(s)
Meatier-burger
(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Mosterd
½ el
Wittewijnazijn
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Haal de burger alvast uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Was de aardappelen grondig en snijd in wedges. Snijd de ui in halve ringen. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd grof.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de rozemarijn, afgedekt, 30 - 35 minuten. Haal na 20 - 25 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de champignons in schijfjes.
Snijd de tomaat in partjes. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomaat en mesclun toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Verhit de helft van de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 7 - 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Verhit de overige boter in een andere pan op middelhoog vuur. Leg de burger voorzichtig in de pan en bak 3 - 4 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gebakken patatjes en de champignons met ui over de borden. Leg op ieder bord 1 burger. Serveer met de salade.