Double veggie - Pasta pesto met zalmfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Pasta pesto met zalmfilet

Double veggie - Pasta pesto met zalmfilet

met extra portie courgette, tomaat en gele cherrytomaten

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Tarwe
Vis
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

3 stuk(s)

Tomaat

65 gram

Gele cherrytomaten

gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

2 el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)667 kcal
Energie (kJ)2790 kJ
Vetten59 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten9.2 g
waarvan suikers7.1 g
Vezels2.2 g
Eiwitten20.5 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Tomaten bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng de tomaat en de cherrytomaten op een bakplaat met bakpapier met de knoflook, de zwarte balsamicoazijn en 2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven. 

Pasta koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de spaghetti, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Courgette snijden
3

Snijd de courgette in de breedte door de helft en dan in de lengte in dunne plakken. Snijd van de plakken vervolgens in dunne strookjes. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de courgette 4 - 6 minuten. 

Zalmfilet bakken
4

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan op hoog vuur en bak de zalmfilet 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en draai de zalm om. Smeer 1 tl pesto op de huid van elke zalmfilet en bak nog 1- 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de spaghetti op de bakplaat met de tomaten. Voeg ook de rest van de pesto en de courgette toe, en meng goed. 

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden en leg de zalmfilet erop.

Tip: Dit gerecht is zoutarm, bevat ongeveer 250 g groente, en is door de zalm rijk aan omega-3 vetzuren en vitamine D. Omega-3 vetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten en vitamine D helpt bij de opname van calcium voor sterke botten.