Double protein - Dubbele portie zalmfilet met dillemayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Dubbele portie zalmfilet met dillemayonaise

Double protein - Dubbele portie zalmfilet met dillemayonaise

met Italiaanse groenten en aardappeltjes uit de oven

Naast het neusje heb je ook het huidje van de zalm. Die laten we bewust zitten - hij zorgt voor extra smaak en bevat gezonde omega 3-vetzuren.

Allergenen:
Mosterd
Eieren
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Paprika

⅓ stuk(s)

Courgette

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

2 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

2 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1107 kcal
Energie (kJ)4632 kJ
Vetten82.3 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten43.2 g
waarvan suikers3.7 g
Vezels8.6 g
Eiwitten42.1 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Wok
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Aardappelen voorkoken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd ze in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng aan de kook en kook de aardappelen 6 - 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika en de courgette in kleine blokjes en snijd de verse dille fijn.

Aardappelen bakken
3

Schep de aardappelen over in een ovenschaal. Meng met de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten bakken
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de paprika, de courgette en de knoflook toe. Roerbak 10 - 12 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Zalm bakken
5

Meng ondertussen in een kleine kom de dille met de mayonaise. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere zijde.

Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.

Serveren
6

Serveer de zalm met de aardappelen, de groenten en de dillemayonaise.