Skip to main content
Broodje vegetarische visburger met ravigotesaus
Broodje vegetarische visburger met ravigotesaus

Broodje vegetarische visburger met ravigotesaus

met frieten van gele wortel en aardappel

In plaats van een broodje hamburger, serveer je vandaag een broodje visburger! De visburger is veganistisch en bestaat dus voor 100% uit plantaardige ingrediënten.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Hvede
Sesamzaad
Soja
Senf
Egg
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Dikke frieten met schil

1 stuk(s)

Wortelbroodje

40 gram

Ravigotesaus

1 stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Gele wortel

1 stuk(s)

Plantaardige visburger

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3913 kJ
Energie (kcal)935 kcal
Vetten58.1 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels13.7 g
Eiwitten19.3 g
Zout1.9 g
Potassium240 mg
Calcium40 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was of schil de wortel en snijd in frieten van dezelfde grootte als de dikke frieten.
  • Meng in een kom de wortel en frieten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de wortel en frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Dressing maken
2
  • Houd een aantal littlegemblaadjes apart voor op de burger en snijd de rest fijn.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl mosterd, 1 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Meng de grofgesneden little gem met de dressing.
Broodjes beleggen
3
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de visburger 3 minuten, of tot hij goudbruin kleurt.
  • Bak ondertussen de wortelbroodjes 4 - 6 minuten in de oven.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Serveren
4
  • Snijd de wortelbroodjes open, besmeer met een dun laagje mayonaise. Leg de littlegemblaadjes op het broodje.
  • Verdeel de helft van de ravigotesaus over het broodje en meng de overige ravigotesaus met de gesneden little gem (zie Tip). 
  • Leg tot slot de visburgers op de broodjes.
  • Serveer de burger met de frieten, de salade en mayonaise naar smaak. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de ravigotesaus. De overige ravigotesaus kun je op een andere dag serveren.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Sticky buikspek op witte demi-baguette met pikante frietjes

Sticky buikspek op witte demi-baguette met pikante frietjes

geïnspireerd op bánh mì, met sojabonensalade en sambalmayonaise
Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

met basilicummayo, ciabattacroutons, kerstomatensalade en rucola
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met zelfgemaakte guacamole, zure room, tomatensalsa en limoen
Fusion taco's met zalm in zoete sojadressing

Fusion taco's met zalm in zoete sojadressing

met mangosalade, knoflookmayo en zelfgemaakte frieten
Teriyaki kipburger

Teriyaki kipburger

met patatjes en frisse salade
Tonijnsalade à la tonnato

Tonijnsalade à la tonnato

met knoflookpanko, kappertjes, citroen en verse kruiden
Sweet & sticky grillkaassalade

Sweet & sticky grillkaassalade

met avocado, romige appelsiendressing en patatjes
Pulled-chickenbowl met avocadosaus

Pulled-chickenbowl met avocadosaus

met salade, zoete aardappel en Mexicaanse kruiden
Wrap met krokante kipschnitzel

Wrap met krokante kipschnitzel

met mangoketchup en koolsla
Knapperige plantaardige kipburger met dillemayo

Knapperige plantaardige kipburger met dillemayo

op een wortelbroodje met frietjes en komkommersalade
Kabeljauw in tahinsaus met broccolini

Kabeljauw in tahinsaus met broccolini

met couscous, wortel en za'atar
Tortilla's met krokante kip en aardappelwedges

Tortilla's met krokante kip en aardappelwedges

met honingmosterddressing en salade
Gemarineerde steak met stroganoffsaus

Gemarineerde steak met stroganoffsaus

met salade en aardappelwedges
Fish & Chips

Fish & Chips

met frisse komkommer-dillesalade
Plantaardige visburger als extra

Plantaardige visburger als extra

160 g | 2 porties
Tandoori kalkoensalade

Tandoori kalkoensalade

met mangochutneydressing, patatjes en zoetzure radijsjes
Gratin met kabeljauw en bearnaisesaus

Gratin met kabeljauw en bearnaisesaus

met komkommer-appelsalade
Hoisin-kipburger met komkommer-koolsla

Hoisin-kipburger met komkommer-koolsla

op een wortelbroodje met patatjes
Vegetarische visburger op een wortelbroodje

Vegetarische visburger op een wortelbroodje

met appel-koolsla, smokey patatjes en kruidenmayo

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

met zoetzure komkommer, lente-ui en paprika
Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

met frietjes, knoflooksaus en salade
Steak met frietjes en truffelmayonaise

Steak met frietjes en truffelmayonaise

met sjalottensaus en geroosterde groenten
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, aubergine en sumak
Shakshuka met geitenkaas

Shakshuka met geitenkaas

met naanbrood en Griekse kruidenmix
Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

met krokante pinda's en mangochutney-mayonaise
Risotto à la bolognese

Risotto à la bolognese

met Parmigiano Reggiano, basilicum en mascarpone
Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

pick & mix toppings: mangochutney, knapperige koolsla & meer!
Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

met amandelschaafsel en tomaat-komkommersalade
Kip-cheeseburger op z'n Italiaans

Kip-cheeseburger op z'n Italiaans

met tomatensaus, basilicum en patatjes
Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

met pecorino, bospaddenstoelenpesto en bieslook
Courgette uit de oven met conchiglie

Courgette uit de oven met conchiglie

met mozzarella en zelfgemaakte tomatensaus
Tomatengalette met witte kaas

Tomatengalette met witte kaas

met balsamicocrème en kleine salade
Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

met courgette, citroen, dille en zoetzure ui
Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Japanse rijstbowl met zoetzure groenten
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en rode biet

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en rode biet

met tahindressing, verse kruiden, komkommer en citroen
Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

met rijst, sojabonen en limoenmayonaise
Romige geitenkaas met uiensaus

Romige geitenkaas met uiensaus

met wortel-spinaziestoemp en pecannoten
Spiegeleieren met seroendeng-garnering en regenboogsla

Spiegeleieren met seroendeng-garnering en regenboogsla

met limoenrijst, zoete-chilimayo en verse kruiden
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, kerstomaten en geroosterd amandelschaafsel