Skip to main content
Bao buns met sticky tofu en aubergine
Bao buns met sticky tofu en aubergine

Bao buns met sticky tofu en aubergine

met frisse koolsla

Met dit recept tover je 262 gram groenten op je bord.

Labels:
Snel & gezond
Lactosevrij
Vegan
Vegetarian
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Selderij
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Rode ui

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Mini-komkommer

50 gram

Gesneden rode kool

3 stuk(s)

Bao broodje

(Bevat: Tarwe)

80 gram

Tempehblokjes Yakiniku

(Bevat: Tarwe, Gluten, Selderij, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Ketjap of zoete sojasaus

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3469 kJ
Energie (kcal)829 kcal
Vetten30.5 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten111.6 g
waarvan suikers37.4 g
Vezels7.9 g
Eiwitten26.7 g
Zout4.3 g
Potassium301.3 mg
Calcium24.6 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Rasp
Saladekom
Zeef
Bakpapier
Pan met deksel

Instructies

Aubergine bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de aubergine in halve manen. 
  • Snijd 1/4 rode peper per persoon fijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de aubergine 8 - 10 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Koolsla maken
2
  • Was de limoen grondig, rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in partjes.
  • Snijd een stuk van 4 cm per persoon van de komkommer en snijd in dunne repen als garnering. Snijd de overige komkommer in kleine blokjes.
  • Maak in een saladekom een koolsla van de veganaise, de komkommerblokjes, de rodekool, de limoenschil en het sap van 1/4 limoen per persoon.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Sticky tofu en aubergine maken
3
  • Smeer de bao-broodjes in met water, pak in met aluminiumfolie en stoom 4 - 5 minuten in de oven. 
  • Voeg ondertussen de tofu en rode peper toe aan de koekenpan met deksel en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de zoete Aziatische saus en per persoon: 1/2 el sojasaus en 1 tl suiker toe en bak 1 minuut, of tot de saus plakkerig en ingedikt is (zie Tip). 
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 el sojasaus per persoon.

Serveren
4
  • Snijd of vouw de bao-broodjes open en beleg met de sticky tofu, aubergine en koolsla.
  • Vul als laatst de bao-broodjes met de reepjes komkommer.
  • Serveer de overige koolsla en 1 limoenpartje per persoon ernaast.
  • Garneer de bao-broodjes met het zwarte sesamzaad.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Visduo

Visduo

met marinade op z'n Aziatisch
Champignonomelet

Champignonomelet

met verse bladpeterselie
Garnalenspiezen met mediterraanse bulgursalade

Garnalenspiezen met mediterraanse bulgursalade

met rozemarijnolie en yoghurt
Vegan bao buns gevuld met aubergine en champignons

Vegan bao buns gevuld met aubergine en champignons

met cashewnootjes en een frisse komkommersalade
Double veggie - Tostada met kip

Double veggie - Tostada met kip

met een dubbele portie frisse salade van maïs en tomaat
Broodje met pittige kippendij en zoetzuur

Broodje met pittige kippendij en zoetzuur

geïnspireerd op Surinaamse kipkerrie
Snelle pasta met gehaktballetjes

Snelle pasta met gehaktballetjes

met saus van paprikapesto en kerstomaten
Kabeljauwfilet met noedels en zwarte-bonenpasta

Kabeljauwfilet met noedels en zwarte-bonenpasta

met zoetzure komkommer, lente-ui en paprika
Couscous met halloumi en gepofte paprika

Couscous met halloumi en gepofte paprika

Met limoen-knoflookolie en yoghurt
Garnalen met gember-limoendressing

Garnalen met gember-limoendressing

Met gewokte broccoli, rijst en pinda's
Preicannelloni met spinazie en mascarpone

Preicannelloni met spinazie en mascarpone

Tartaar van gerookte zalm

Tartaar van gerookte zalm

Met kruidenolie en crostini
Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

Met vers citroengras en basilicum
Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

met rode peper en gebakken romaine sla
Aubergine met Midden-Oosterse kruiden, bulgur en naanbrood

Aubergine met Midden-Oosterse kruiden, bulgur en naanbrood

met zelfgemaakte muhammara van geroosterde puntpaprika en walnoot
Bulgursalade met biefstukpuntjes als extra

Bulgursalade met biefstukpuntjes als extra

met gegrilde groenten, feta, rozijnen en pompoenpitten
Gegrilde groenten met kruidenolie als extra

Gegrilde groenten met kruidenolie als extra

Bijgerecht | met courgette, aubergine en rode puntpaprika
Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Limoencheesecake

Limoencheesecake

met speculaasbodem, rode besjes en wittechocoladevlokken
Sticky aubergine met harissa en knapperige za'atar-pita

Sticky aubergine met harissa en knapperige za'atar-pita

met krokante linzen, verse kruiden en salade met yoghurtdressing

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla