HelloFresh
topBanner
Bánh mì met gehaktballetjes

Bánh mì met gehaktballetjes

Met zoetzure groenten en pittige mayonaise

Lees meer

In Vietnam weten ze wel raad met stokbrood! Een broodje bánh mì is het ultieme streetfood - snel, makkelijk en overheerlijk. Van de gemarineerde groenten tot het gekruide vlees, met dit smakelijke broodje haal jij de Vietnamese keuken in huis.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen:VisGlutenbevattende granenEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Sjalot

2 cm

Verse gember

1 stuks

Rode peper

1 stuks

Limoen

2 stuks

Mesclun

30 ml

Vissaus

(BevatVis)

100 g

Rodekool en wortel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

6 stuks

Gekruide rundergehaktballetjes

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Baguette

(BevatGlutenbevattende granen)

30 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1.5 el

Witte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

4 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3912 kJ
Energie (kcal)935 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels7 g
Eiwitten41 g
Zout5.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan
Oven
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de sjalot en rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de limoen uit. Snijd de little gem fijn.

2

Meng in een kleine kom de vissaus, 3/4 el limoensap per persoon, de gember, witte balsamicoazijn, olijfolie en de suiker tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Roer vervolgens de sjalot door de dressing. Meng de groentemix in een saladekom met 11/2 el van de dressing per persoon. Schep goed om en laat intrekken.

3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten, of tot ze gaar zijn.

4

Bak ondertussen de baguette 7 – 9 minuten in de oven. Voeg de little gem toe aan de saladekom met groenten en meng de rest van de dressing hier ook doorheen.

5

Meng de rode peper en de mayonaise in een kleine kom en snijd de gehaktballetjes doormidden. Snijd de baguette open en besmeer met de pittige mayonaise. Verdeel er een deel van de salade over en beleg met de gehalveerde gehaktballetjes.

6

Serveer de bánh mì met de overige salade.