American pancakes met mascarpone
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
American pancakes met mascarpone

American pancakes met mascarpone

met zelfgemaakte frambozensaus en honing

Door de opgeklopte eieren en het bakpoeder in het beslag zijn deze Amerikaanse pannenkoeken extra luchtig!

Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd5 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

150 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

2 stuk(s)

Ei

250 ml

Biologische boeren karnemelk

125 gram

Frambozen

15 gram

Aardbeiensaus

½ zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

90 gram

Mascarpone

1 el

Honing

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

2 el

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1030 kcal
Energie (kJ)4309 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten145 g
waarvan suikers38 g
Vezels5.3 g
Eiwitten34 g
Zout5 g

Benodigdheden

Kom
Garde
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Steelpan
Serveerschaal

Instructies

1
  • Kluts de eieren in een kom. Voeg 250 ml karnemelk toe en klop alles luchtig met een garde (zie Tip).
  • Weeg 150 g bloem af. Voeg aan een andere kom de bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 1/2 tl zout en 1 el suiker toe.
  • Pers de citroen uit boven een kleine kom.
  • Spatel de opgeklopte eieren en karnemelk door het bloemmengsel. Voeg 1 el citroensap toe en meng goed door elkaar.
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schenk een soeplepel beslag in de pan (zie Tip). Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal tot het beslag op is. Voeg indien nodig tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de koekenpan.
3
  • Voeg ondertussen de jam en frambozen toe aan een steelpan met 4 el water en 1 el suiker.
  • Laat 2 - 3 minuten sudderen op middelhoog vuur, totdat er stroperige saus ontstaat.
4
  • Stapel de pancakes op een serveerschaal en verdeel de frambozensaus erover.
  • Serveer met de mascarpone en de honing (zie Tip).