HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconWildzijnburger Met Mosterdroomsaus
topBanner
Wildzijnburger met mosterdroomsaus

Wildzijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortels

Lees meer

Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.

Labels:FamilieComfort foodFamilie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Wortel

500 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Wildzwijnburgers

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

10 ml

Melk

1 el

Rodewijnazijn

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

4 tl

Mosterd

3 el

Roomboter

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3134 kJ
Energie (kcal)749 kcal
Energie (kJ)3134 kJ
Energie (kcal)749 kcal
Vetten42.0 g
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten62 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers10.0 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels16.02 g
Vezels16.02 g
Eiwitten27 g
Eiwitten27 g
Zout3.0 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Aardappelstamper
Koekenpan
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng in 2 pannen met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen en de groenten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de wortel in plakjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.

2

Kook de aardappelen met 1/4 bouillonblokje per persoon, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

3

Kook in de andere pan met deksel de sperziebonen en wortelplakjes, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet af, bewaar in de pan en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk, en rijk aan ijzer en foliumzuur, belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.

4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Bak de helft van de sjalot en de helft van de knoflook mee. Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur en voeg de kookroom en per persoon: 2 el water, 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl mosterd toe. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg vlak voor serveren 1/2 el roomboter per persoon en de overige sjalot en knoflook toe aan de pan met sperziebonen en wortel. Verhit nog 1 – 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de puree en de burger over de borden. Schep de wortel en sperziebonen erbij en serveer met de mosterdroomsaus.