
Waldorfsalade met blauwe kaas en walnoot
met appel, bleekselderij en rozijntjes
De Waldorfsalade is vernoemd naar het Waldorf-Astoria hotel in New York, waar deze salade meer dan 100 jaar geleden op het menu belandde.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
2.5 spriet(en)
Bleekselderij
(Bevat Selderij)
½ stuk(s)
Komkommer
¼ stuk(s)
Appel
¼ stuk(s)
Citroen
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
1 stuk(s)
Bruin tarwebroodje
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Eieren, Lupine, Noten, Gluten, Sesamzaad)
25 gram
Blauwe-kaasblokjes
40 gram
Rucola en veldsla
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Sultana rozijnen
(Kan bevatten Soja, Pinda's, Noten, Sesamzaad)
10 gram
Walnootstukjes
Zelf toevoegen
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Meet de juiste hoeveelheid bleekselderij en komkommer af.
- Snijd de bleekselderij in dunne plakjes (halveer de grote stengels eventueel eerst in de lengte).
- Snijd de komkommer en de appel in blokjes (zie Tip).
- Pers de citroen uit boven een kleine kom.
Tip: Liever plakjes? Snijd de komkommer en de appel dan in mooie dunne plakjes. Als je het lekker vindt, kun je de appel ook eerst schillen.
- Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el mayonaise en 1/2 el citroensap. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Meng de bleekselderij, komkommer en appel met de dressing.
Tip: Bleekselderij zit bomvol calcium en vitamine A en C. Lekker in dit gerecht, in soep, risotto of als snack met een dip. Naast de bleekselderij zit er ook veel vitamine A in de wortel.
- Bak de broodjes 6 - 8 minuten in de oven.
- Verkruimel de danablu of snijd in kleine blokjes.
- Meng de rucola en veldsla, danablu, rozijnen en walnootstukjes met de dressing (zie Tip). Schep alles goed om en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Tip: Voeg extra aroma toe aan de walnootstukjes door ze kort mee te roosteren met de broodjes in de oven. Pas wel op dat ze niet verbranden!
- Verdeel de salade over de borden en serveer met het broodje.