Orzo op Siciliaanse wijze met kipgehakt en rozijnen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo op Siciliaanse wijze met kipgehakt en rozijnen

Orzo op Siciliaanse wijze met kipgehakt en rozijnen

met walnoot, broccoli en pecorino

Pecorino en rozijnen zijn typerend voor Siciliaanse gerechten en laten de Arabische invloeden zien op deze keuken.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Broccoli

70 gram

Orzo

7.5 gram

Rozijnen

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

15 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)261 kcal
Energie (kJ)1093 kJ
Vetten15.8 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten9.1 g
waarvan suikers1.9 g
Vezels1.8 g
Eiwitten19.8 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Smaakmakers snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo. Snijd de rode ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.

Broccoli snijden
2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Koken
3

Kook de orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de broccoli toe en na 4 minuten de rozijnen. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip).

Tip: Je gebruikt niet alle orzo in dit recept. De overige orzo kun je bijvoorbeeld meekoken in een soep of verwerken in een salade als lunch.

Kipgehakt bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.

Mengen
5

Voeg de broccoli, orzo en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan, verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.

Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 250 g groente bevat en meer vitamine C dan de ADH?