Skip to main content
Vispakketje van kabeljauw met venkel en dille
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vispakketje van kabeljauw met venkel en dille

Vispakketje van kabeljauw met venkel en dille

Met gebakken aardappelen en komkommer met sinaasappeldressing

Vandaag bereid je de kabeljauw door hem in aluminiumfolie te verpakken en in de oven te garen. Doordat de warmte en het vocht zo niet kunnen ontsnappen, stoomt de vis gaar en vang je alle smaken in het pakketje. Bij deze bereidingswijze is het niet nodig om vet of olie toe te voegen, lekker en gezond dus!

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

1 tl

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Venkel

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

¼ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

2 bosje(s)

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2502 kJ
Energie (kcal)598 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd3.4 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Oven
Wok
Rasp
Aluminiumfolie
Kom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelpartjes samen met de tijm, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Venkel snijden
2

Snijd ondertussen de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes. Verhit de zonnebloemolie in een andere wok of hapjespan en bak de venkel 4 – 6 minuten op middelhoog vuur.

Komkommer schaven
3

Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Snijd of schaaf de komkommer in de lengte in lange linten.

Pakketjes maken
4

Verdeel de venkel over 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg daar bovenop de kabeljauw en 1 takje dille per persoon. Strooi er 1 tl sinaasappelrasp per persoon over en besprenkel met 1 el sinaasappelsap per persoon. Breng op smaak met peper en zout (zie tip). Vouw de vispakketjes goed dicht en bak 11 – 14 minuten in de oven, of totdat de vis gaar is.

Dressing maken
5

Hak ondertussen de overige dille fijn. Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, dille, 2 el sinaasappelsap per persoon en breng op smaak met peper en zout. Meng de komkommer met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes en het vispakketje over de borden (pas op: er komt hete stoom uit!). Serveer met de komkommersalade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

met rijst, appelsiensalade, mangochutney en koriander
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokosgarnering en Koreaanse kruiden
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

met Koreaanse kruiden, patatjes en komkommer
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pikante lente-ui salsa, cashewnoten en komkommer
Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

met knoflookrijst, pinda's, koriander en lente-ui
Romige cheesecake met passievruchtsaus

Romige cheesecake met passievruchtsaus

met speculaascrumble, pistachenoten en appelsien
Gefrituurde kip op z'n Koreaans met 'swicy' saus

Gefrituurde kip op z'n Koreaans met 'swicy' saus

met rijst, sesamzaad en komkommer-radijssalade
Flatbread met grillkaas en honing

Flatbread met grillkaas en honing

met verse kruiden, paprikamayo, za'atar en rode kool
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met feta, verse kruiden en frisse rucolasalade
Luxe noedelsalade met garnalen en broccolini

Luxe noedelsalade met garnalen en broccolini

met vis, sticky appelsiensaus en pinda's
Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

met rijst, furikake, komkommer en frisse sambalmayonaise
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa

met kruidige rijst en zoete chilimayonaise
Pokébowl met garnalen en ponzumayonaise

Pokébowl met garnalen en ponzumayonaise

met mango, gomasio, koolsla en komkommer
Couscousbowl met vegetarische döner

Couscousbowl met vegetarische döner

met honing-gemberdressing, amandelen en verse kruiden
Tostada's met cheesy smashburgers

Tostada's met cheesy smashburgers

met augurk-dillemayonaise en knapperige komkommersalade
Paddington's pokébowl met zalm

Paddington's pokébowl met zalm

met tropische mangosalsa
Sweet & sticky varkensreepjes

Sweet & sticky varkensreepjes

met bulgur, yoghurtsaus, verse kruiden en groenten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Stoemp van spruitjes en prei met varkensboerenworst

Stoemp van spruitjes en prei met varkensboerenworst

met spekjes en Belgische kruidenmix
Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

met peultjes, gomasio en aardappelwedges
Pikante kipdrumsticks met couscous

Pikante kipdrumsticks met couscous

met kruidige labnesaus en groenten
Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt, zure room en tomatensalsa
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pikante parelcouscous, courgette en Siciliaanse kruiden
Curry op z'n Indonesisch met ei en gefrituurde uitjes

Curry op z'n Indonesisch met ei en gefrituurde uitjes

met rijst, koriander en komkommer
Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

met Parmigiano Reggiano, aubergine en Midden-Oosterse kruiden
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met patatjes, spiegelei en komkommersalade
Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

met kruidige venkelsla, koriander en limoen
Stoofpot op z'n Indonesisch met endvogel en kokos

Stoofpot op z'n Indonesisch met endvogel en kokos

met rijst, zoetzure groenten en koriander
Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

en voor ouders: pikante jalapeñosaus, limoen en koriander
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

met avocado, tomaat en bieten-tortillachips
Steak met quinoasalade op z'n Thais en pinda's

Steak met quinoasalade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

met Libanees flatbread, courgette en puntpaprika
Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

met komkommersalade, rode peper en gebakken ui
Linzenschotel met kaas

Linzenschotel met kaas

met salade van veldsla en pompoenpitten
Plantaardige kipstukjes in curry-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in curry-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

met appelsienroomkaas, frisse salsa en sumak
Krokante vegetarische kipburger op brioche

Krokante vegetarische kipburger op brioche

pick ‘n’ mix toppings: honing-mosterddressing, gekaramelliseerde ui en meer!