Wist je dat onze kabeljauw in de koude wateren rond IJsland gevangen wordt en behoort tot de magere vissoorten? Deze filet is laag in vet en hoog in eiwit!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
10 ml
Basilicumcrème met citroen
75 gram
Risottorijst
20 gram
Geraspte pecorino DOP
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de courgette in blokjes van 2 - 3 cm.
Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en leg iedere kabeljauwfilet op 1 vel aluminiumfolie van ongeveer 30 bij 30 cm. Besmeer beide kanten van de kabeljauwfilet met de basilicumcrème met citroen. Breng op smaak met peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht (zie Tip).
Tip: Zet tijdens het garen van de risotto de vispakketjes alvast in de oven (zie stap 5), zodat je alles op hetzelfde moment op tafel kunt zetten.
Bereid de bouillon van per persoon: 1/4 bouillonblokje en 300 ml water. Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en prei 5 minuten.
Draai vervolgens het vuur laag en voeg de risottorijst toe. Bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon en 1 tl gedroogde tijm per persoon toe. Laat de korrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. Voeg de courgetteblokjes en de geraspte pecorino toe wanneer je het laatste deel bouillon toevoegt, roer goed door en laat verder garen.
De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten (zie Tip). Bak ondertussen de vispakketjes 8 – 10 minuten in de oven.
Tip: Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen. Breng goed op smaak met peper.
Weetje: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.
Verdeel de risotto over de borden. Maak het vispakketje voorzichtig open. Let op: er kan stoom uit komen! Leg de kabeljauw op de risotto.