Vegetarische pho met portobello
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische pho met portobello

Vegetarische pho met portobello

met rijstnoedels en verse kruiden

Authentieke Vietnamese pho heeft als basis een bouillon met complexe en lange bereiding. Met dit recept kun je gelukkig al binnen een uur van deze kruidige soep genieten.

Labels:
Vegan
Allergenen:
Soja
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

¼ tl

Gemalen kaneel

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Limoen

80 gram

Portobello

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Brede rijstnoedels

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Lente-ui

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

¾ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)551 kcal
Energie (kJ)2307 kJ
Vetten19.6 g
waarvan verzadigd2.9 g
Koolhydraten76.5 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels6 g
Eiwitten13.8 g
Zout6.4 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Soeppan of grote pan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng 750 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel 3/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van het bouillonblokje en/of laat de sojasaus eventueel achterwege.

Bouillon bereiden
2

Verhit een soeppan of grote pan met deksel zonder olie op middelmatig vuur. Voeg 1/4 tl kaneel per persoon toe aan de soeppan en verhit tot de aroma's vrijkomen. Voeg de gember, de knoflook en 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en fruit 1 minuut. Voeg de bouillon, de Vietnamese saus en de helft van de sojasaus toe. Breng de bouillon aan de kook en kook 25 minuten zachtjes verder.

Snijden
3

Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Snijd de bosui in fijne ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de rode peper in dunne ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Houd alles apart in kommetjes om straks de pho mee te garneren.

Portobello bakken
4

Snijd de portobello in reepjes. Snipper de ui. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de portobello toe en bak deze 7 minuten. Blus het geheel af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Dek af en houd op laag vuur nog 5 minuten warm.

Weetje: Wist je dat er in portobello's veel vitamine B2 zit? Dit zorgt ervoor dat je energie op peil blijft en helpt ontstekingen te voorkomen.

Noedels koken
5

Voeg de rijstnoedels toe en laat ze op laag vuur 4 - 6 minuten meekoken (zie Tip). Snijd intussen de verse kruiden fijn. Voeg als laatst de portobello met ui toe en roer goed door.

Tip: Let op: als je de noedels te lang meekookt nemen ze al het vocht op.

Serveren
6

Schenk de pho in diepe kommen. Garneer naar smaak met de overige sojasaus, paprika, bosui, rode peper, limoensap, verse kruiden en pinda's.

Let op: de rode peper is pittig. Voeg voorzichtig toe aan de soep en proef eerst voordat je meer toevoegt.