Skip to main content
Vegetarische paella met een eitje

Vegetarische paella met een eitje

Met rode paprika en groene snijbonen

3.5
(784)

De paella krijgt zijn gele kleur door geelwortelpoeder, ook wel kurkuma genoemd. Samen met de rode paprika geeft dat het gerecht een veel kleur. Rood en geel zijn de kleuren van de vlag van Spanje, het land waar paella vandaan komt!

Allergènes:
Œuf

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Oignon

½

Poivron rouge

1

Gousse d'ail

150

Haricots plats

1

Curcuma en poudre

85

Riz basmati

1

Œuf de poule

(Contient: Œuf)

Ingrédients à avoir chez soi

375

Bouillon de légumes

1

Huile d'olive

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)2188 kJ
Calories523 kcal
Graisses15 g
Graisses saturées3 g
Glucides76 g
Fibres alimentaires10 g
Protéines15 g

Instructions

Snijd de rode paprika in blokjes.
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de rode paprika in blokjes en snijd de snijbonen in schuine stukjes van 1 cm.

Voeg de rijst toe en bak mee.
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en kurkuma 2 minuten op laag vuur. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee.

Voeg de rode paprika toe.
3

Voeg de bouillon en snijbonen toe en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 15 minuten op laag vuur gaar. Voeg na 5 minuten de rode paprika. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te droog wordt.

4

Breng ondertussen de eieren aan de kook in een pan met deksel en kook de eieren in 6 – 8 minuten hard. Pel de eieren en snijd doormidden.

Verdeel het gerecht over de borden.
5

Verdeel de rijst over de borden. Leg op elk bord een ei.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes