Varkensworstjes in honing-mosterddressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
Allergenen:
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

40 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat Mosterd)

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Gele wortel

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2932 kJ
Energie (kcal)701 kcal
Vetten37.3 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten60.8 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels17.7 g
Eiwitten25.1 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Ovenschaal
•Garde
•Koekenpan met deksel
•Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.
  • Snijd de krieltjes doormidden en eventuele grote krieltjes in kwarten. Snijd de ui in 8 partjes. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak grof.
  • Meng in een kom de krieltjes met de helft van de rozemarijn en 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een andere kom de ui met 1/4 el olijfolie per persoon. 
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak in 35 - 40 minuten gaar. Schep de krieltjes halverwege om.
  • Bak de ui de laatste 10 - 15 minuten mee.
Worstjes bakken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de worstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Dek vervolgens de pan af en bak 5 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
  • Leg de worstjes in een ovenschaal en giet de helft van de honing-mosterddressing over de worstjes. Zet de worstjes de laatste 5 minuten bij de krieltjes in de oven.
Wortels bakken
3
  • Halveer de wortels in de lengte en snijd in halve maantjes van 2 cm dik.
  • Voeg de wortels en de bouillon toe aan een sauteerpan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de wortels, afgedekt, in 12 - 15 minuten zacht.
  • Haal het deksel van de sauteerpan en kook nog 3 - 5 minuten (zie Tip 1). Roer de overige rozemarijn en extra vierge olijfolie naar smaak erdoorheen (zie Tip 2). Breng op smaak met peper en zout. 

Tip 1: Is er nog kookvocht? Giet dan af in een vergiet en voeg de wortels daarna terug toe aan de sauteerpan. 

Tip 2: Gebruik je liever boter dan olijfolie? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid.

Serveren
4
  • Serveer de krieltjes, ui en wortels in diepe borden.
  • Verdeel de varkensworstjes over de borden.
  • Besprenkel met de overige honing-mosterddressing.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.