topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki kipburger

Teriyaki kipburger

met patatjes en frisse salade

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Labels:
Familie
Allergenen:
Soja
•Tarwe
•Sesamzaad
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

175 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ head

Botersla

â…” stuk(s)

Gele wortel

1 stuk(s)

Hamburgerbroodje met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

1 stuk(s)

Oranjehoen kipburger

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3634 kJ
Energie (kcal)869 kcal
Vetten41.9 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten90.6 g
waarvan suikers21.3 g
Vezels13.8 g
Eiwitten30.2 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Koekenpan
•Rasp
•Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de aardappelen in wedges en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.
Burger bakken
2
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. 
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de ui 1 minuut. 
  • Voeg de burger toe en bak in 2 - 3 minuten per kant gaar.
  • Voeg in de laatste minuut de teriyakisaus en 1/2 el honing per persoon toe.
Salade maken
3
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en 1/2 el mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
  • Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Snijd de sla fijn en meng in de saladekom met de dressing en geraspte wortel.
Serveren
4
  • Snijd het hamburgerbroodje doormidden. Beleg elk broodje met wat salade en leg 1 kipburger en een beetje gebakken ui erop.
  • Verdeel de mini-hamburgerbroodjes over de borden.
  • Leg de salade ernaast en serveer de patatjes met de overige mayonaise.