Een bijzondere toevoeging aan deze soep zijn de gedroogde abrikozen, ze versterken de zoete smaak van de tomaten en paprika. De dragon doet daar nog een schepje bovenop. Dit kruid smaakt licht zoet en anijsachtig en wordt veel gebruikt in de Franse keuken. Zure room en grana padano brengen de soep perfect in balans.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½
Ui
1
Knoflookteen
2
Pruimtomaat
½
Rode paprika
25 gram
Gedroogde abrikozen
(Bevat Sulfiet)
2
Verse dragon
(Kan bevatten Selderij)
30 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
1
Witte ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte grana padano
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
1
Olijfolie
½
Groentebouillonblokje
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat, de rode paprika en de gedroogde abrikozen in stukken. Ris de blaadjes van de takjes dragon en snijd de blaadjes fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, de tomaat, de paprika, de abrikozen en de helft van de knoflook al roerend 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg per persoon 200 ml van het kokende water toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook de soep, afgedekt, 15 minuten.
Zorg ondertussen dat de parelcouscous net onder water staat in een pan met deksel, breng aan de kook en en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten. Giet daarna af, roer de korrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de ciabatta in de lengte doormidden en elke helft vervolgens in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie en de overige knoflook. Bak in 6 minuten krokant in de oven.
Haal ondertussen de soeppan van het vuur. Voeg de helft van de zure room toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de grana padano, de overige zure room en de dragon. Serveer met de soepstengels.