Zin in zelfgemaakte sushi, maar weinig tijd? Dan is deze sushibowl perfect voor jou – een kom vol met sushi-smaken waarmee je eindeloos kunt variëren. Vandaag maak je een kleurrijke variant met onder andere warmgerookte zalm, avocado en radijsjes. Sojasaus en gember mogen natuurlijk niet ontbreken: de soja brengt het gerecht lekker op smaak en de gember werkt neutraliserend.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Radijs
⅓ stuk(s)
Komkommer
75 gram
Risottorijst
½ stuk(s)
Avocado
2 stuk(s)
Bosui
½ cm
Verse gember
1 tl
Sojasaus
(Bevat: Gluten, Soja)
75 gram
Peultjes
10 gram
Sesamzaad
(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)
160 gram
Warmgerookte zalm
(Bevat: Vis)
0.13 stuk(s)
Groentebouillonblokje
1.75 el
Witte balsamicoazijn
1.5 tl
Suiker
¾ el
Extra vierge olijfolie
¾ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/8 bouillonblokje per persoon boven. Verwijder ondertussen het loof van de radijs en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de komkommer in dunne staafjes van ongeveer 4 cm lang en 1/2 cm dik.
Meng in een kom per persoon 1 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl suiker met een snuf zout tot een dressing. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook de risottorijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosui in zeer fijne ringen en rasp de gember fijn. Meng in een kom per persoon 1 tl sojasaus, 1/4 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en de extra vierge olijfolie. Voeg de bosui en 1/2 tl gemberrasp per persoon toe en schep goed om. Zet opzij.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Voeg de peultjes toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak in 3 – 5 minuten beetgaar.
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en roerbak het sesamzaad goudbruin. Voeg toe aan de rijst en schep goed om. Verdeel de warmgerookte zalm met twee vorken in grove stukken.
Verdeel de sesamrijst over de kommen en serveer met de warmgerookte zalm, de ingelegde radijsjes en komkommer, de peultjes, de bosui en de avocado.