Heb je niet alle spinazie gebruikt? Maak dan van de rest van de spinazie een smoothie met banaan, kokosmelk en chiazaad.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
125 gram
Champignons
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Varkensboerenworst
10 gram
Hazelnoten
75 gram
Spinazie
25 gram
Biologische zure room
5 gram
Vers basilicum
1 el
[Plantaardige] boter
¾ el
Mosterd
½ el
Ketjap of zoete sojasaus
¼ stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Snijd, terwijl de aardappelen koken, de champignons in dunne plakken. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd het vel van de boerenworst open. Knijp het worstvlees uit het vel en in de pan. Voeg de ui toe en bak het vlees 2 - 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de champignons toe en bak nog 3 - 4 minuten. Voeg per persoon 1/2 el ketjap, 1/2 el mosterd, 1 el roomboter en 1/4 runderbouillonblokje toe aan de pan. Roer goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken tot je gaat serveren.
Hak de hazelnoten grof. Verhit een tweede koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur. Rooster de hazelnoten 2 minuten of tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Scheur de spinazie boven de pan in grove stukken en bak nog 1 minuut of tot alles geslonken is. Zet het vuur uit.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper. Voeg de zure room en per persoon 1/4 el mosterd toe. Voeg eventueel roomboter toe naar smaak. Voeg vervolgens de knoflookspinazie en flink wat peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar en houd warm tot je gaat serveren. Snijd het verse basilicum in fijne reepjes.
Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Verdeel de stamppot over de borden. Schep de champignon-vleesjus over de stamppot. Garneer met de geroosterde hazelnoten en het verse basilicum.