Skip to main content
Shakshuka met rundertartaar
Shakshuka met rundertartaar

Shakshuka met rundertartaar

Met ei en aubergine

Tomaten hebben van nature een hartige smaak, of zoals ze in het Japans zeggen, umami. Doordat je de tomaten in dit gerecht lang stooft, concentreert de smaak en worden ze nog hartiger. Dat combineert goed met het kruidige gehakt en de zachte aubergine.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Egg
Gluten
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Rode paprika

2 stuk(s)

Pruimtomaat

3 bosje(s)

Verse krulpeterselie

2 stuk(s)

Ei

½ stuk(s)

Biologisch wit broodje met roggedesem

100 gram

Rundertartaar

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillon

¼ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2360 kJ
Energie (kcal)564 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten39 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels6 g
Eiwitten43 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Oven
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en de rode paprika en snijd beide klein.

Groenten bakken
2

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en de krulpeterselie fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de blokjes aubergine toe en bak ze in 10 minuten bruin, of totdat ze zacht zijn.

Groenten stoven
3

Voeg na 10 minuten de paprika en de blokjes tomaat toe aan de wok of hapjespan en bak nog 2 minuten. Voeg 30 ml water per persoon toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 15 minuten, afgedekt, zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Eieren garen
4

Maak voor ieder ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Laat de eieren, afgedekt, in 10 – 12 minuten stollen (zie tip). Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen. Bak ondertussen het zuurdesembrood 8 – 10 minuten in de oven (zie tip).

Rundertartaar bakken
5

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de rundertartaar, de komijn en het paprikapoeder toe. Bak de rundertartaar in 3 minuten los op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de groentestoof met de eieren over de borden en bestrooi met de rundertartaar. Garneer met de krulpeterselie en serveer met het zuurdesembrood.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes