Skip to main content
Schnitzeltjes met krieltjes en Popeye-spinazie

Schnitzeltjes met krieltjes en Popeye-spinazie

3.2
(784)

Kinderen houden van krokant, daarom hebben wij de mini varkensschnitzels voor gepaneerd. De zoete rozijntjes maken de spinazie voor kids heel geschikt.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Krieltjes

½ tl

Gedroogde rozemarijn

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Mini-varkensschnitzels

½

Rode ui

250 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Gele rozijnen

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)613 kcal
Energie (kJ)2564.8 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten66 g
Vezels12 g
Eiwitten38 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Wok

Instructies

Bak de krieltjes.
1

Snijd de krieltjes doormidden. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes met de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 25 - 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en haal na 20 minuten de deksel van de pan.

2

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de mini-varkensschnitzels.
3

Verhit ⅓ van de olijfolie in de koekenpan en bak de mini-varkensschnitzels 10 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.

Laat de spinazie al roerende slinken.
4

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit de overige olijfolie in een andere wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Draai het vuur hoger, voeg de spinazie, eventueel in delen, toe en laat al roerende slinken. Voeg de rozijnen en pompoenpitten toe en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden.
5

Verdeel de krieltjes en spinazie over de borden en serveer met de mini-varkensschnitzels.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders