Skip to main content
Biefstuk met gebakken witte asperges
Biefstuk met gebakken witte asperges

Biefstuk met gebakken witte asperges

met krieltjes en mosterdroomsaus

Tip voor malse biefstuk: haal het vlees een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)683 kcal
Energie (kJ)2857 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers5 g
Vezels0.6 g
Eiwitten34 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Koekenpan met deksel

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 °C (heteluchtoven 200 °C). Haal het vlees uit de koelkast. Was de krieltjes. Snijd eventuele grote krieltjes doormidden en laat de rest heel. Meng de krieltjes op een bakplaat met bakpapier met een scheutje olijfolie en 1/2 el rozemarijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak 20 - 30 minuten in de oven. Schep de krieltjes halverwege om.

Tip: Houd de krieltjes goed in de gaten: ze zijn klaar als ze goudbruin zijn en je gemakkelijk door ze heen kunt prikken met een mes.

Snijden
2

Snijd de onderkant van de witte asperges af. Verwijder de harde, vezelige schil van boven naar beneden. Snijd de sjalot fijn. Plet de knoflookteen met je handpalm.

Asperges bakken
3

Verhit een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de geplette knoflookteen en de asperges 10 - 12 minuten, afgedekt, en roer regelmatig. Breng op smaak met zout en peper.

Tip: Voeg eventueel wat gedroogde rozemarijn toe aan de asperges.

Biefstuk bakken
4

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier. Leg de biefstuk, als de olie goed heet is, voorzichtig in de koekenpan en bak deze in 3 - 4 minuten aan elke kant goudbruin. Breng op smaak met peper en laat de biefstuk in aluminiumfolie rusten tot serveren.

Saus maken
5

Zet dezelfde koekenpan terug op middelhoog vuur en voeg de sjalot toe. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en laat 1 - 2 minuten koken, of tot de azijn volledig is verdampt. Voeg de room en per persoon 50 ml water en 1/2 el mosterd toe. Meng het geheel goed en laat 3 - 4 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Laat inkoken tot de gewenste dikte.

Serveren
6

Verdeel de biefstuk, de witte asperges en de gebakken krieltjes over borden. Maak het geheel af met de saus. Proef en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla