Skip to main content
Biefstuk met gebakken witte asperges
Biefstuk met gebakken witte asperges

Biefstuk met gebakken witte asperges

met krieltjes en mosterdroomsaus

Tip voor malse biefstuk: haal het vlees een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)683 kcal
Energie (kJ)2857 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers5 g
Vezels0.6 g
Eiwitten34 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Koekenpan met deksel

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 °C (heteluchtoven 200 °C). Haal het vlees uit de koelkast. Was de krieltjes. Snijd eventuele grote krieltjes doormidden en laat de rest heel. Meng de krieltjes op een bakplaat met bakpapier met een scheutje olijfolie en 1/2 el rozemarijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak 20 - 30 minuten in de oven. Schep de krieltjes halverwege om.

Tip: Houd de krieltjes goed in de gaten: ze zijn klaar als ze goudbruin zijn en je gemakkelijk door ze heen kunt prikken met een mes.

Snijden
2

Snijd de onderkant van de witte asperges af. Verwijder de harde, vezelige schil van boven naar beneden. Snijd de sjalot fijn. Plet de knoflookteen met je handpalm.

Asperges bakken
3

Verhit een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de geplette knoflookteen en de asperges 10 - 12 minuten, afgedekt, en roer regelmatig. Breng op smaak met zout en peper.

Tip: Voeg eventueel wat gedroogde rozemarijn toe aan de asperges.

Biefstuk bakken
4

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier. Leg de biefstuk, als de olie goed heet is, voorzichtig in de koekenpan en bak deze in 3 - 4 minuten aan elke kant goudbruin. Breng op smaak met peper en laat de biefstuk in aluminiumfolie rusten tot serveren.

Saus maken
5

Zet dezelfde koekenpan terug op middelhoog vuur en voeg de sjalot toe. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en laat 1 - 2 minuten koken, of tot de azijn volledig is verdampt. Voeg de room en per persoon 50 ml water en 1/2 el mosterd toe. Meng het geheel goed en laat 3 - 4 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Laat inkoken tot de gewenste dikte.

Serveren
6

Verdeel de biefstuk, de witte asperges en de gebakken krieltjes over borden. Maak het geheel af met de saus. Proef en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus