Weet jij wat het Italiaanse woord farfalle betekent? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuks
Ui
2 stuks
Knoflookteen
½ stuks
Rode peper
1 stuks
Venkel
180 g
Farfalle
(BevatGlutenbevattende granen)200 g
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
100 g
Spinazie
100 g
Biologische crème fraîche
(BevatMelk (inclusief lactose))25 g
Geraspte belegen kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de pasta. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes.
Kook de pasta, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten mee. Voeg de venkel en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.
Zet het vuur laag en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerend slinken. Voeg de crème fraîche en de helft van de belegen kaas toe en roer goed door. Voeg de pasta toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige belegen kaas.